SARIS PYSSELBLOGG

Alla inlägg under november 2008

Av Sari - 16 november 2008 12:04

Så var det äntligen dags att åka till Kortmakarens första kortmakarmara. Vi var säkerligen dryga 30 personer som sjöd av inspiration och lust att skapa. Vi fick möjligheten att vara med på 10 utmaningar.

Jag som hade dragit med mig nästan allt jag äger och har inom scrapbooking och dessutom hade en plan om att göra en liten bok om mina vänner, ändrade snabbt åsikt och bestämde mig för att ha roligt med utmaningarna!

Fina vinster lottades ut och hela stället bara ångade av inspiration.


Det här var det första kortet jag gjorde, och enligt utmaningen fick jag bara använda de papper som var i välkomstpåsen. Jag fick också Tilda-stämpeln, som jag valde att göra ett julkort med.


ANNONS
Av Sari - 13 november 2008 10:53

Jag fick syn på ett härligt kort någon gjort och blev genast förtjust i idén att göra ett monsterkort... Jag tänkte mig frasen Vill du vara min kompis? eller Kan vi vara vänner? men jag hade inget bra frågetecken så jag började tänka om...

Det blev detta istället!

ANNONS
Av Sari - 13 november 2008 09:21

Här har jag testat en av mina härliga grodstämplar. Jag såg någon fin layout på nätet och fick mycket inspiration av den. 

Bakgrundspapperet är Basic Grey, tagen är självgjord, bakgrunden till grodan är distressad, friends-stämpeln är från Fiskars. Jag klippte ut den s k scalloped-kanten med nestabilities i Cuttlebug.


Av Sari - 13 november 2008 00:47

Jag försökte göra ett spännande grankort med olika tekniker - d v s bakgrund med orange text, granar i olika färger + glitter på en gran...


Jag köpte ett stämpelpaket där både stjärnorna, granen och julhälsningsfraserna ingår... Jag ville testa på att jobba med stämplar lite lager på lager...


God Jul-stämpeln hittade jag på In-Ex... Jag klippte ut "scallop"-kanten med en nestabilities die i Cuttlebugen.


Lite dekorband och knappar för att piffa upp det hela.

Av Sari - 12 november 2008 23:20

Här har jag gjort ett neverending card i stort format - 30*30 cm totalt!

Jag ville få plats med de stora bokstäverna i rubriken etik. Det är ett Quickutz monogramset med tre olika typsnitt i ett paket. Jag fyndade hela alfabetet på tradera - och ville genast testa dem. Äntligen kan jag tillverka bokstäver själv utan att klippa ut dem för hand!

Faktum är att jag kom på idén att göra ett redovisningsmaterial med ett neverending card med mitt första halloween neverending card... Men då hade jag inte tid kvar att göra det. Nu tänkte jag göra det enkelt för mig genom att använda så stora bitar papper jag kunde för att spara in tid på att klippa och matcha papper med varandra.


För att få en fin enhetlighet har jag använt Pocket full of posies-papper. Jag har skrivit ut texterna med datorns hjälp... Jag har inte hunnit dekorera färdigt den ännu - men ville ändå visa upp den för er!


Jag skall förresten på min första mara i helgen, kortmakarmara för att vara tydligare. Jag fick den sista platsen på Kortmakarens första tillställning och jag känner mig så förväntansfull och spänd på samma gång!


Jag har aldrig varit på någon mara och vet inte riktigt vad som väntar mig. Jag fasar över alla saker jag "måste" packa med mig...

Cuttlebugmaskinen

embossingkuverten

olika dies...

stämplar

stämpeldynor

olika typer av papper

kartong för att göra tagsunderlag av

"pärlor" - d v s fjärilar, silverdekorationer m m

knappar

dekorband

lim

sax

pennor

m m

Hur skall man få med allt?

Well well... Det skall i vilket fall som helst bli jättespännande!

Av Sari - 7 november 2008 20:16

Senare under kvällen, när jag själv var upptagen i ett samtal med en av gästerna, ringde det på dörren... Sambon gick och öppnade men han iddes inte med besökarna...
Några av mina resoluta gäster gick fram till dörren istället. Det var några som frågade om bus eller godis. Mina gäster svarade bus och kastade en plastspindel på dem, varpå de tjöt i svalen. Därefter fick de lite godis som tröst...
Det var ju en rolig vändning på det hela, tycker jag!

Av Sari - 7 november 2008 07:12

Morsan kom o hälsade på igår... O  hon blev dö-förskräckt över alla spindlar, döskallar m m som jag medvetet låtit vara kvar sedan halloweenfesten. Jag hade tänt mina döskallelyktor och andra lyktor för att stämningen skulle bli riktigt myskuslig. 


Det började med att hon reagerade på det ungefär manshöga skelettet som hänger på dörren. Sedan följde det ena på det andra... Det tog ett tag innan hon såg den stora häxan i taket... och allt annat.

Hon har insektsfobi, så när hon förskräckt sade att hon inte tänkte röra vid en spindel som låg på bordet, kunde jag inte låta bli att utmana henne att faktiskt röra vid den...

Det tog emot, men till slut petade hon på den... Jag tror att det var bra terapi för henne... och vem som helst egentligen.... :-).


Därtill var hon törstig, och då passade jag på att ge henne vätska i ett vackert "vinglas" med spindlar och spindelnät på... Hon spelade med och sade att hon inte kunde dricka ur det... Det var ju så hemskt...

När hon sen besökte toaletten och lät ett tjut komma ur hennes mun, undrade jag om hon vridit knät på fel sätt och behövde assistans....
-Sari!, sade hon förmanande... och uttryckte sin förfäran över att det fanns en råtta på handfatet... Jag föreställde mig scenariot och började skratta så att jag nästan kissade på mig...

Ha ha - D var det roligaste jag varit med om på länge...

R detta 1 bevis på att man har sjuk humor eller?

Av Sari - 7 november 2008 06:54

Vi var tre tjejer som satt o pysslade en förmiddag. Vi arbetade fram kort på helt olika sätt.

Lite kuriosa... När man satt vid bordet såg det helt normalt ut med papper, påsar, stämplar m m på bordet - framför sig, bredvid sig och nästan under sig..., men när man lämnat bordet för en stund, och kom tillbaka fick man sig en smärre chock. Gud, så det ser ut när man pysslar! Ett pappershav utan dess like...

Hur som helst... Det går ju att städa upp. Och vi skrappare och kortmakare tvingas faktiskt att vara rätt så organiserade för att få allt att funka!

Här är några kort jag gjort på sista tiden.

PRESENTATION


Welcome to my blog. My name is Sari and I live in Gothenburg, Sweden. I love to make cards and other crafty stuff.

TRANSLATE

Fråga mig

74 besvarade frågor

JAG SKAPAR HOS

THE GREETING FARM

SENASTE INLÄGGEN

SÖK I BLOGGEN

BESÖKSSTATISTIK

BLOGGTOPPEN

Blogg listad på Bloggtoppen.se

YOUTUBE

Följ bloggen

Följ SARIS PYSSELBLOGG med Blogkeen
Följ SARIS PYSSELBLOGG med Bloglovin'

KALENDER

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

ARKIV

TIDIGARE ÅR

KATEGORIER

JAG GILLAR...

BLOGGRUNDA

BUTIKER I GBG-OMRÅDET

INSPIRATION

UTMANINGAR

SKISSER

GRATIS - UTSKRIFTER M M

BUTIKER

BUTIKSBLOGGAR

VARUMÄRKEN

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se