SARIS PYSSELBLOGG

Direktlänk till inlägg 29 december 2009

GÄST-DT-PERIODEN ÄR SLUT HOS KORTMAKAREN

Av Sari - 29 december 2009 23:45

Tänk vad tiden går fort!

Nu har år 2009 snart kommit till ända och därmed också min gäst-DT-period hos Kortmakaren sedan februari i år.  


När jag ser tillbaka på de kort jag gjort med både Kortmakarens och Hero arts stämplar, ser jag att jag provat på en hel del olika saker. Till en början gjorde jag mycket tags, dels för att jag gillar formatet, men också för att det är lätt att göra dem.

Jag började året med att göra en affirmationstag som skulle hjälpa mig att tro på mig själv. Och vad passade bättre som styrke-påminnare än Wilma utklädd till Pippi Långstrump?


pippi-tro på dig själv

  









































När jag sedan fick syn på de högklackade skorna-stämpeln från Hero arts, tänkte jag bara aj, aj, aj…, varpå idén till tagen Killer heels föddes. Ni ser väl att den lilla döskallen fungerar som pricken över i :-). Jag bara älskade att jobba med den på måååååånga kort :-).


killer heels  


Sen var det dags för Kortmakaren att släppa sin vårkollektion på ca 17 stämplar. Jag hade tidigare lekt med Neverending card-kortet och insett att den rymde en hel del stämplar. Så varför inte göra ett vårkollektionskort?

Om du vill få med mycket på ett kort, kan jag verkligen rekommendera just NEVER ENDING CARD-kortet!


N E C 1N E C 2


 N E C 3        N E C 4  


Jag kom att gillade fjärilsstämpeln från vårkollektionen så pass mycket, att jag gjorde en färgstark och blingig tag med den. Jag tog fasta på uttrycket "Fri som en fågel" och tänkte mig att även en fjäril kan uppfattas som fri. Det var också kul att jobba med både tyll och fina dekorationsnålar och små blingstenar!


fri fjäril  


Därefter har jag blivit fullständigt uggletokig. Hero arts är duktiga på att göra härliga ugglestämplar.

Hero Arts gör ju bara de bästa bakgrundsstämplarna. Här är det molnen som jag fokuserade på. Och lusitgt nog kom jag ihåg uttrycket "Every cloud has a silver lining" - vilket gjorde att jag glittrade till varje moln...


  

 every cloud has...  


Filuren är en annan rolig figur som jag gillade att färglägga och göra kort med. Texten "Jag känner mig lite full i fan" har jag själv skapat :-). Visst är djävulsfiluren fräck!


full i fan



När sedan Quickutz släppte fyra olika set med stansar och alfabeten, kunde jag inte låta bli att förälska mig i Reuse, främst p g a enkelheten i bokstäverna. Men jag gillade också de andra stansarna med träd och liknande.

Och när jag kom på att jag ville jobba med trädstansarna, mindes jag Tim Popes gamla låt från 80-talet: I want to be a tree.


i want 2 b a tree  


Jag har alltid gillat att vika till kort på olika sätt. Här är ett handväskekort med den härliga döskallen! Och det här var också perioden då jag var helt besatt av prickigt papper!


 pirathandväska - rödvit  


Jag gillade speciellt mycket att arbeta bakgrundsstämpeln Prickig bakgrund. Men jag gillade också barkbåten.


vem kan segla...


Och den där plutmunnade fisken blev jag ju helt såld på!


ta mig till havet


När kräftsäsongen närmade sig, skickade Tina ut några stämplar till mig. Jag ville förena så många stämplar som möjligt på ett och samma kort, varför jag valde att blanda ihop några i bakgrunden. Och givetvis skulle kräftorna hamna huller om buller på varandra.


kräftkalas



Skog- och svampsäsongen kom därefter, och jag var nog lite matinspirerad när jag gjorde det här kortet.


liten men naggande god  


Naken-mannen Tomas är en kul filur. Här gjorde jag ett enkelt och litet julkort.


tomas o pepparkaka        




Och så kom äntligen Halloween. Min favorithögtid.

Och jag måste säga att det här two slider card-kortet är min favorit. Den är lite trixig att göra, men jag tror att tjusningen ligger just i att klura ut och klara av det här kortet.

Och bara kolla in katten från Penny Black! 

2 die 4!


     



Jag har alltid gillat att testa på olika saker. Och när jag fick syn på det s k Teepee card-kortet, så blev jag som besatt, och kunde jag inte låta bli att klämma dit tre Tomas-motiv och göra kortet till en julgran. Jag trixade och mixade lite, och fick även dit lite julglitter. Dessutom är kortet ihopvikbart - som en extrabonus!


      


När november månad kom, blev jag varse att även jag gillade lite sirliga stämplar.

Deleesias stämplar tog mig med storm, och jag kunde inte låta bli att förena stämpeln med mitt favoritsätt att stansa ut kortbaser till s k runda scallopkantade kort.


  


Till slut var det dags för några julstämplar, och när jag fick syn på det här härliga paret sitta på en pinne, blev frasen ”Livet på en pinne” ett måste.


  


Jag vill härmed tacka alla Kortmakaren-tjejer för all inspiration och alla härliga utmaningar ni gett mig. Det har varit en fantastiskt rolig tid.

Vi ses säkert snart igen :-).

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sari - 1 januari 2011 07:41

Jag vill bara påminna er om att jag flyttat till en annan bloggvärd. Behåll gärna denna, då det finns en massa godbitar i denna. Jag tänker inte flytta allt till den nya bloggen, utan behåller dem här.   ...   I just want to remind you of the...

Av Sari - 1 januari 2011 07:00


(fritt överatt från texten till höger...)   Hej allihopa! Gott nytt år! Kan ni fatta att det är år 2011? Här på farmen är vi lika glada för det  nya året som för våra nya stämplar. Nu går de att finna på TGFs hemsida (men även hos...

Av Sari - 31 december 2010 11:02

Jag är ledsen att behöva krångla till det för er, men jag har fått byta blogger-adress. Jag hade tydligen en svårjobbad gammal version som jag inte kunde klippa och klistra i som jag ville. När jag gjorde en ny blogg åt Scrap & Hobby (ja, vi kommer a...

Av Sari - 31 december 2010 07:00


Någon som är giftassugen? Eller känner du kanske någon som skall gifta sig? Behöver du göra ett gulligt kort? Varför inte använda dig av dessa stämplar... De kommer båda från ett set som heter just I do. Visst är de söta!!! På f...

Av Sari - 30 december 2010 05:15

Nu när det snart är ett nytt år, tänkte jag sammanfatta mitt pysselår 2010, som i mitt tycke varit ett mycket händelserikt och roligt. Förbered dig på ett riktigt långt inlägg... :-). Det började med att jag fick chansen att hjälpa Maria på...

PRESENTATION


Welcome to my blog. My name is Sari and I live in Gothenburg, Sweden. I love to make cards and other crafty stuff.

TRANSLATE

Fråga mig

74 besvarade frågor

JAG SKAPAR HOS

THE GREETING FARM

SENASTE INLÄGGEN

SÖK I BLOGGEN

BESÖKSSTATISTIK

BLOGGTOPPEN

Blogg listad på Bloggtoppen.se

YOUTUBE

KALENDER

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12 13
14 15 16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

ARKIV

TIDIGARE ÅR

KATEGORIER

JAG GILLAR...

BLOGGRUNDA

BUTIKER I GBG-OMRÅDET

INSPIRATION

UTMANINGAR

SKISSER

GRATIS - UTSKRIFTER M M

BUTIKER

BUTIKSBLOGGAR

VARUMÄRKEN

RSS


Skapa flashcards