SARIS PYSSELBLOGG

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2010

ETT DUBBELT TRI SHUTTER CARD - ETT S K PANELKORT MED FJÄRILAR

Av Sari - 21 augusti 2010 00:30

När jag såg ett sånt här kort hos Inkidos blogg - gjord av Lisa - så var jag ju bara tvungen att testa på något liknande själv!!!

Tack Lisa!


Jag har gjort eller håller på med flera projekt med följande papper, och jag är fortfarande förälskad i det randiga papperet Celebration från Graphic 45s serie Le Romantique - så valde att ha det som huvudpapper på framsidan och nuti kortet. 

Jag lät den svarta wellpappen vara som en bakgrund bakom panelerna för att få fjärilarna att lyfta riktigt ordentligt.


  


Jag har också gått loss med fjärilar högt och lågt i detta kort.

Framsidan pryds av två utstansade bårder av Martha Stewart-stansen Monarch butterfly border punch.


Fjärilarna som tjänar som handtag är utstansade med de två största fjärilarna från detta set. Jag hade först tänkt använda mig av Spellbinders olika fjärilar, men tänkte ge dessa rackare chansen. Och det gick jättefint att stansa ut både ur tunt och lite tjockare papper. Jag stansade ut fyra stycken röda - och monterade dem mot varandra på fram och baksidan av panelen för att ge extra hållbarhet.


  


Och håll i er nu... För nu börjar utvikningen av detta LÅÅÅÅÅÅÅNGA kort.

  


Om jag lägger ned det och viker ut det lite grand, ser det ut så här...

  

Som ni ser har jag gått loss med randigt och prickigt, men även ännu mer fjärilar.

  

Och så här ser det ut i nästan sin fulla längd. Tre helstora foton får plats och skapar en fin dynamik till de mönstrade papperena.

  

Här ser du kortet på lite närmare håll...

  

KESÄ 2010 betyder sommar eller sommaren 2010. Jag har limmat fast bokstäverna med Glossy Accents på mjukt naturfärgat wellpapper.

Psst... Min väninna heter SATU och det betyder SAGA på svenska... Och när jag satt och klurade på vad det kunde vara på engelska, så kom jag ju på att det heter FAIRYTALE. Visst är det vackert? Tänk om man kunde heta Fairytale...

Och givetvis går tankarna till Norge 2009... I'm in love with a fairytale...

  

  

Här har jag stämplat med SPLASH med Barn Door distressdyna och tre olika FJÄRILSSTÄMPLAR från INKIDO (mini, liten och mellan) med Black soot distressdyna på ett prickigt papper som heter ALMOND DOT.

Jag har också smutsat ned kanterna på många av papperena med Frayed burlap distressdyna.

Visste ni förresten att BURLAP betyder SÄCKVÄV eller JUTE :-).

  

Bokstäverna har jag stansat ut ur skumgummi med Tim Holtz alfabet Vintage Market.

(psst... Det finns skumgummi hos Scrap & Hobby för 4 kr arket... Jag var ju bara tvungen att testa...)

  

Det ser svåare ut än det är. Ge det en chans, och du kommer att bli av med en massa papper, vilket torde vara en bra sak för oss papperspysslare!!!

Här ser du hur jag tänker mig igenom arbetet...

Och här ser du en video på hela det färdiga kortet...
 
ANNONS
 
Ellis

Ellis

21 augusti 2010 00:41

Jätteläckert kort du har gjort, bra att veta vad jag ska göra om jag vill bli av med papper! =)
Kram

http://www.metrobloggen.se/paltbarn

 
maria

maria

21 augusti 2010 07:55

Åhhh...vilket underbart kort. Hela kortet är som en "fairytale". Kul vikning och vilka fina papper. Super!!!

Kram maria

http://maria-miamaria.blogspot.com

 
scrappgrynet

scrappgrynet

21 augusti 2010 09:41

WOW!!! Underbart kort, vilket du alltid gör iofs men nu har du bräckt dig själv!!!=) Blir lite nyfiken på att testa men känns lite för avancerat för mig..var har du hittat beskrivningen? Kram Michaela

http://scrappgrynet.blogspot.com

 
Ingen bild

Ulle

21 augusti 2010 10:48

Jag saknar ord. Du e fantastisk! WOW!!!

 
Denise

Denise

21 augusti 2010 12:19

Jätte snyggt kort! :D ... Int råkar du veta var ja skulle hitta intruktioner till att laga ett såndant kort??

http://www.youtube.com/user/kieferlover90

 
Hanna

Hanna

23 augusti 2010 07:49

Vilket fint kort.

http://hannafialotta.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sari - 1 januari 2011 07:41

Jag vill bara påminna er om att jag flyttat till en annan bloggvärd. Behåll gärna denna, då det finns en massa godbitar i denna. Jag tänker inte flytta allt till den nya bloggen, utan behåller dem här.   ...   I just want to remind you of the...

Av Sari - 1 januari 2011 07:00


(fritt överatt från texten till höger...)   Hej allihopa! Gott nytt år! Kan ni fatta att det är år 2011? Här på farmen är vi lika glada för det  nya året som för våra nya stämplar. Nu går de att finna på TGFs hemsida (men även hos...

Av Sari - 31 december 2010 11:02

Jag är ledsen att behöva krångla till det för er, men jag har fått byta blogger-adress. Jag hade tydligen en svårjobbad gammal version som jag inte kunde klippa och klistra i som jag ville. När jag gjorde en ny blogg åt Scrap & Hobby (ja, vi kommer a...

Av Sari - 31 december 2010 07:00


Någon som är giftassugen? Eller känner du kanske någon som skall gifta sig? Behöver du göra ett gulligt kort? Varför inte använda dig av dessa stämplar... De kommer båda från ett set som heter just I do. Visst är de söta!!! På f...

Av Sari - 30 december 2010 05:15

Nu när det snart är ett nytt år, tänkte jag sammanfatta mitt pysselår 2010, som i mitt tycke varit ett mycket händelserikt och roligt. Förbered dig på ett riktigt långt inlägg... :-). Det började med att jag fick chansen att hjälpa Maria på...

PRESENTATION


Welcome to my blog. My name is Sari and I live in Gothenburg, Sweden. I love to make cards and other crafty stuff.

TRANSLATE

Fråga mig

74 besvarade frågor

JAG SKAPAR HOS

THE GREETING FARM

SENASTE INLÄGGEN

SÖK I BLOGGEN

BESÖKSSTATISTIK

BLOGGTOPPEN

Blogg listad på Bloggtoppen.se

YOUTUBE

Följ bloggen

Följ SARIS PYSSELBLOGG med Blogkeen
Följ SARIS PYSSELBLOGG med Bloglovin'

KALENDER

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

ARKIV

TIDIGARE ÅR

KATEGORIER

JAG GILLAR...

BLOGGRUNDA

BUTIKER I GBG-OMRÅDET

INSPIRATION

UTMANINGAR

SKISSER

GRATIS - UTSKRIFTER M M

BUTIKER

BUTIKSBLOGGAR

VARUMÄRKEN

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se