SARIS PYSSELBLOGG

Direktlänk till inlägg 5 september 2010

STEAMPUNK - VAD ÄR DET? - OCH LITE OM MURDOCH MYSTERIES

Av Sari - 5 september 2010 08:52

Inom pysselvärlden stöter jag ständigt på nya uttryck. Jag lär mig mer och mer om både HERITAGE, VINTAGE och nu - STEAMPUNK.


Här är en superduperbra länk (nittonde stolen) om beskriver Steampunk på ett lättfattligt sätt. Att personen i fråga sedan refererar till Sherlock Holmes gör det hela bara ännu mera intressant... När jag läste igenom artikeln och hade Sherlock i tankarna, fortsatte de att vandra till en annan deckarserie, nämligen den kanadensiska söndagsdeckaren (på kanaln 9) Murdock Mysteries - med sköna damer och en ursnygg (kanske t o m tvålfager) detektiv vid namn Yannic Bisson... Serien utspelar sig på 1890-talet.Här är information om tv-serien - tagen från kanal 9.


Nutid möter dåtid när detektiven William Murdoch löser brott med okonventionella metoder i 1890-talets Toronto.

William Murdoch är detektiv hos polisen i Toronto i slutet av 1800-talet. Hans rättstekniska metoder är ifrågasatta och hans tro på fingeravtryckens bevisvärde hånas. Men tillsammans med den lika ifrågasatta kvinnliga rättsläkaren Julia Ogden bildar han ett superteam, ett CSI för 1890-talet om du så vill, som med de nya metoderna löser brott som ingen annan kan.

På stationen träffar vi även den hopplöse romantikern konstapel George Crabtree som aldrig kan låta bli att bli engagerad i det mesta, och buttre inspektör Brackenreid. Med osvikligt mod och en exceptionell noggrannhet letar denna kvartett efter osynliga ledtrådar som kan lösa Torontos mordmysterier.

Serien är skapad av författaren Maureen Jennings och är baserad på hennes kriminalromaner om den intelligente och observante detektiven William Murdoch som verkar i 1890-talets Toronto.

 
ANNONS
 
petraso

petraso

5 september 2010 17:05

En Award till dig att hämta i min blogg!

http://petraso.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sari - 1 januari 2011 07:41

Jag vill bara påminna er om att jag flyttat till en annan bloggvärd. Behåll gärna denna, då det finns en massa godbitar i denna. Jag tänker inte flytta allt till den nya bloggen, utan behåller dem här.   ...   I just want to remind you of the...

Av Sari - 1 januari 2011 07:00


(fritt överatt från texten till höger...)   Hej allihopa! Gott nytt år! Kan ni fatta att det är år 2011? Här på farmen är vi lika glada för det  nya året som för våra nya stämplar. Nu går de att finna på TGFs hemsida (men även hos...

Av Sari - 31 december 2010 11:02

Jag är ledsen att behöva krångla till det för er, men jag har fått byta blogger-adress. Jag hade tydligen en svårjobbad gammal version som jag inte kunde klippa och klistra i som jag ville. När jag gjorde en ny blogg åt Scrap & Hobby (ja, vi kommer a...

Av Sari - 31 december 2010 07:00


Någon som är giftassugen? Eller känner du kanske någon som skall gifta sig? Behöver du göra ett gulligt kort? Varför inte använda dig av dessa stämplar... De kommer båda från ett set som heter just I do. Visst är de söta!!! På f...

Av Sari - 30 december 2010 05:15

Nu när det snart är ett nytt år, tänkte jag sammanfatta mitt pysselår 2010, som i mitt tycke varit ett mycket händelserikt och roligt. Förbered dig på ett riktigt långt inlägg... :-). Det började med att jag fick chansen att hjälpa Maria på...

PRESENTATION


Welcome to my blog. My name is Sari and I live in Gothenburg, Sweden. I love to make cards and other crafty stuff.

TRANSLATE

Fråga mig

74 besvarade frågor

JAG SKAPAR HOS

THE GREETING FARM

SENASTE INLÄGGEN

SÖK I BLOGGEN

BESÖKSSTATISTIK

BLOGGTOPPEN

Blogg listad på Bloggtoppen.se

YOUTUBE

Följ bloggen

Följ SARIS PYSSELBLOGG med Blogkeen
Följ SARIS PYSSELBLOGG med Bloglovin'

KALENDER

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30
<<< September 2010 >>>

ARKIV

TIDIGARE ÅR

KATEGORIER

JAG GILLAR...

BLOGGRUNDA

BUTIKER I GBG-OMRÅDET

INSPIRATION

UTMANINGAR

SKISSER

GRATIS - UTSKRIFTER M M

BUTIKER

BUTIKSBLOGGAR

VARUMÄRKEN

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se