SARIS PYSSELBLOGG

Alla inlägg under september 2010

Av Sari - 16 september 2010 11:30

Ni har väl inte missat veckans vara hos Scrap & Hobby den här veckan...


De har 20 % på alla varor från Crafter's Companion:


THE ULTIMATE PRO


TOP SCORE - BIGNINGSMALL TILL ASKAR OCH KORT


5 IN 1 PAPER CUTTER

STÄMPLAR:


Cute Companions


PopCorn the Bear
Skriv bara crafters i sökrutan, så får du upp alla varor smidigt och lätt.


Rabatten dras av i efterhand för alla webbordrar.


Check it out!

ANNONS
Av Sari - 16 september 2010 05:00

Direkt när jag såg den här söta ugglan från Sizzix visste jag att man kunde göra roliga saker med den. Frågan handlade väl mest om var man skulle börja :-). Skulle jag göra ett höstkort tillsammans med de härliga höstlövsstämplarna från Inkadinkado eller skulle jag sätta den på Tim Holtz Hanging sign... Tankarna for omkring och till slut fick jag en lite galen idé...


Immediately when I saw this cute little owl, I just knew one could do some fun stuff with it. The question was more about whare to start than what to do...

Should I start with an autumny card with some lovely leaf stamps from Inkadinkado, or should I combine the own with the Haning sign by Tim Holtz...

  
 

  Jag kom att tänka på att göra en fågelbur med fyra sidor. Så jag stansade ut Sizzix / Tim Holtz Caged bird i 300 grams akvarellpapper för att det skulle bli lite stadigare.

Then I came to think about a birdcage with four sides. I die cut the cage out of 300 g water colouring paper - just to make it sturdier.

  
  


 

Jag har limmat ihop buren med Glossy accents och förstärkt det hela med Timpans Mini Fastenernitar.

För att gömma nitarna ville jag dekorera det hela med blommor. Jag började med vita rosor och cremefärgade rosenknopppar för att hålla det rent och snyggt. När jag sen hade flera hål som gapade tomma nedtill på buren kände jag att jag ville hitta på något ytterligare.

I've glued the cage togehter with Glossy Accents and I've secured it further with the mini fasteners from Tim Holtz. In order to hide the fasteners, I decorated the cage with different kinds of flowers.

When I saw the holes at the bottom of the cage I just felt like adding something more to the project.

  
Jag klurade länge på vad jag skulle kunna göra för att förlänga buren utan att den för den sakens skull blev ful eller för tung. Valet föll på en bit tyll som jag hade skräpandes framför mig.

Jag fäste det med glitterbrads och stod ändå med två hål kvar på vardera sidan. Så då fick det bli fler rosor. Och eftersom jag inte hade fler vita rosor, fick jag bryta av det med någon annan färg - mauve. Jag ville också behålla det gröna - så jag snurrade till dem runt en skruvmejsel och lät dem hänga ned på insidan av tyllen. För att rosorna skulle sitta snyggt, fäste jag dem med tunna glue dots.

I thought about it all for some time. I wanted to lengthen the cage without making it too heavy or ugly. And then I saw the white tulle - I decided on giving it a go.

Even though I fastened it with some glitter brads, I still was left with some holes. And since I didn't have any more white roses I had to break it off with another colour - mauve. I also wanted to keep the green stems, why I made them coil and hang on the inside of the cage.

    


 

 

Här ser du buren i två videofilmer. Jag kände mig inte riktigt klar med den första versionen, så det fick bli en fortsättning :-).

Here you can see the cage in two films. I didn't feel ready with the first edition :-).

  


ANNONS
Av Sari - 15 september 2010 23:19

Som jag letat efter och väntat in denna magiska stämpel-positionerare (Stamp-a-ma-jig). Det började med att jag såg Star Of May använda den flitigt i sina videor...

Hon jobbar givetvis åt Stampin' Up - men eftersom vi inta kan få in dessa fantastiska produkter från detta home party-alternativ, så har man nästan tappat tron på att man någonsin skall få lägga händerna på den...

Men tack vare en kund blev jag påmind om denna fantastiska manick som fått syn på någonstans. Och vi hade sån tur att vi faktiskt kunde få hem den ganska omgående...

I've been looking for this magical stamp positioner for a long long time. It all started with me seeing Star of May on YouTube using it. Needless to say that I was disappointed when I couldn't get my hands on it here in Sweden.

Finally I was reminded of it by one of our customers at Scrap & Hobby.

And luckily I was able to trace it down, so we could offer it to our customers. 

  


Här har du en liten handledning till hur du kan använda den, av just ovannämnda Star of May alias Kristina Werner!


...


Here's a little tutorial - by the one and only - Star of May - aka Kristina Werner.


Av Sari - 15 september 2010 18:37

Nu kära pysselvänner, har jag en fråga till er... Jag hoppas innerligen att ni vill bidra med era tankar kring detta ämne :-).


Jag fick en förfrågan om att hålla i en kurs för ca 20 personer. Jättekul! Man känner ju sig så hedrad så det inte finns ord för detta... :-). Och givetvis vill jag utvecklas som pysselperson - med kurser och resor hit och dit... Det är ju precis vad jag drömt om - att ha lite fler resor i mitt liv :-).


Som kvinna har man oftast väldigt svårt att prissätta sig själv, så därför tänkte jag fråga er andra - starka kvinnor - att hjälpa mig i mitt dilemma.

Vad kan man räkna med att folk är beredda att betala för en person som åker x antal mil för att hålla kurs?


Resekostnaderna tänkte jag hålla isär från mitt s k arvode - men givetvis kommer jag bli ersatt för bensinkostnaderna!


Materialkostnaden kanske uppgår till 75-100 kr/person.

Och min lön för mödan... Hur tycker ni att jag skall klura vidare på det :-)?


Jag ser med förväntan fram emot era förslag :-).

Av Sari - 14 september 2010 19:35

Kolla in dessa härliga kort med halloween-tgf-stämplar... Jag bara dör, så söta de är!!!


Även min kortmakarguru Rimna är med där... :-).


...


Check out these lovely cards with the Greeting farm stamps with a Halloween theme! Couldn't u just die...???


And my card making guru Rimna is also there...Av Sari - 14 september 2010 12:31

Passa på att ta en lott till tävlingen hos Scrap & Hobby.


Jag vill dock inte ha kommentarerna här på min blogg, utan hos just Scrap & Hobbys blogg :-).

 

Du kan vinna 500 kr att handla pysselsaker för!!!!

 

Lämna din kommentar under dagens inlägg HOS SCRAP & HOBBY - före tolvslaget - så inkluderas du också i lottningen :-).

Av Sari - 14 september 2010 05:45


Det här är ett annat alster från Nolträffen.


Man skulle skapa något med annorlunda form och jag kom att tänka på en liten korg med halloweentema. Jag ville också få användning för textur-kuverten - d v s torrembossing-kuverten som Timpan formgivit.

This is yet another piece of craft that I made at a crafts event.

I was supposed to make something with a different shape to it... So I came to think about a basket with a Halloween theme.

I also wanted to make use of the Texture embossing folders Tim Holtz has designed.

  

  


Jag har ju tidigare använt mig av Wood grain från detta set - så nu återstod bara Bricked. Och varför inte skapa en sådan struktur till korgen...

 I had earlier used the Wood grain texture fade, and now I was left with the Bricked from the same package.

  

  


Jag har också använt mig av spindelvävs-bandstansen från Martha Stewart. Som ni ser är det en mångsidig stans, eftersom man antingen kan visa upp hela eller dölja halva (detta kommer ni att få se i ett annat häftigt halloweenprojekt som visas i början av oktober :-)... ).


I've also used the Spider web band punch from Martha Stewart. As you can see it is a versatile punch - because you can either show the compleate band or cover half of it. You will see it on another project in October.

  

  


Jag valde lite kraftigare kartong till handtaget - så att det verkligen skulle hålla - både för att lyftas i - men också för vikten av de härliga metallfötterna :-).

 I chose a little bit sturdier carton for the handle - so that it would really be durable for constant lifting and also to carry the weight of the lovely metal feet.

  

Jag är väldigt förtjust i att skapa blomsterarrangemang med flera olika typer av blommor, och här ser ni ytterligare ett bevis på detta.

I'm very fond of making flower arrangements with different kinds of flowers, and here's yet another evidence of that. 

  

  


Och avslutningsvis ville jag göra en riktigt skrämmande bok (typ A book of Horrors...) - med hemska recept eller något liknande... Farligt skulle det vara i alla fall... Men eftersom jag inte hade det, fick det bli en lite giftig bok...

Hålen till sidorna har jag stansat med en BIA - d v s en Bind it all-maskin - som både gör hål och binder ihop spiralen. Den här gången hade jag inte spiralerna med mig, så det blev till att använda snören. Tack för dem, Agneta!


Jag har också använt mig av flera av halloweenstämplarna i ett stämpelset från Tim Holtz.

And just to end things off, I wanted to make a really scary book - a sort of "A book of Horrors" - but I didn't have the materials for it. So instead I made a sort of poisonous book.

I used the Bind it all machine to punch the holes on the left side of the pages, but since I didn't have any o-wires with me, I used some strings that Agneta gave me! Thanx!

I've also used several of the stamps from a Stamp set from Tim Holtz.

  

  

Av Sari - 13 september 2010 07:11

Jag sedan något år tillbaka saknat möjligheten att lägga ut t ex word-dokument och andra roliga saker på bloggen (det händer ju att jag t ex gör handledningar till specialvikta kort, förbättrade manualer till Martha Stewarts bigningsbräda m m).

Med programmet Issuu kan man faktiskt göra det. Och bara för att jag gillar att dela med mig av det jag själv lär mig, tänkte jag även dela med mig av detta...

 I've been wanting to publish different kinds of documents for some time now, and I found a solution with Issuu.


  

Mitt första alster jag tänker dela med mig utav, är just Martha Stewarts amerikanska mått för att biga askar, kuvert och kort.

 My first publication will be the scoring measurements for the score board from Martha Stewart.


  

PRESENTATION


Welcome to my blog. My name is Sari and I live in Gothenburg, Sweden. I love to make cards and other crafty stuff.

TRANSLATE

Fråga mig

74 besvarade frågor

JAG SKAPAR HOS

THE GREETING FARM

SENASTE INLÄGGEN

SÖK I BLOGGEN

BESÖKSSTATISTIK

BLOGGTOPPEN

Blogg listad på Bloggtoppen.se

YOUTUBE

Följ bloggen

Följ SARIS PYSSELBLOGG med Blogkeen
Följ SARIS PYSSELBLOGG med Bloglovin'

KALENDER

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30
<<< September 2010 >>>

ARKIV

TIDIGARE ÅR

KATEGORIER

JAG GILLAR...

BLOGGRUNDA

BUTIKER I GBG-OMRÅDET

INSPIRATION

UTMANINGAR

SKISSER

GRATIS - UTSKRIFTER M M

BUTIKER

BUTIKSBLOGGAR

VARUMÄRKEN

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se