SARIS PYSSELBLOGG

Alla inlägg under september 2010

Av Sari - 12 september 2010 19:45


 

Ja, jag har länge gått och beundrat och rekommenderat den här stansmaskinen Big shot från Sizzix. Nu när jag är precis hemkommen från återförsäljarträffen hos Slöjd-Detaljer, där jag inte sett något annat än "Biggan", har jag äntligen låtit mig falla dit :-) och ta med mig en ny kompis hem :-).

Well, I've been admiring and recommending the die cutting machine Big Shot from Sizzix for a long time now. I've just come home from a meeting with a retailer and I've convinced myself of not being able to resist the machine any longer:-). 

  


Jag har ju haft min groda i några år nu, och jag har också varit väldigt, väldigt nöjd med den. Främst på grund av att den går att fälla ihop och ta med sig på pysselträffar. Men också för att den faktiskt stansat ut allt jag velat stansa ut, om än på ett lite ostadigt sätt...

I've had my frog - my Cuttlebug for a couple of years now, and I've been very pleased with it. Mostly because it's foldable and light weighted enough to carry to scrap events. But I've also liked it because it has done it's job perfectly - if yet a little unsteadily.

  

 .Cuttlebug Green Machine


Big Shot-maskinen däremot har gång på gång övertygat mig om sin förträfflighet, tack vare att den är stabil och lättvevad. Den har faktiskt aldrig gjort mig besviken.

Aldrig och aldrig... Nåja... Kanske tar jag i... Ett litet krångel har jag allt haft med den... Det är den så kallade multi purpose-plattformen... De där två flärparna som man ibland fäller ut när man inte behöver dem har ju varit till lite besvär...

Så det rådde jag bot på så fort jag packat upp maskinen idag.

Jag skruvade helt sonika bort dem och sparade de små skruvarna i en liten zip-påse -utifall att jag skulle ångra mig ...

 

Maskinen tar ju "alla" marknadens stansmallar / dies... Jag har i alla fall inte stött på något som den inte kan jobba med...

Dessutom är priset rätt ok... 899 kr hos Scrap & Hobby.

Du kan stansa ut både tjocka, halvtjocka och tunna stansmallarl, använda torrembossingkuvert från både Cuttlebug och Sizzix, tunna stansmallar från Quickutz och t ex Spellbinders. Den är helt enkelt toppen!

The Big Shot has, time and time again, convinced med of its splendor. It's both easy to work with, and it is sturdy. It has actually never disappointed me.

Well, never is a long time... Perhaps I've let myself get just a little bit annoyed with sthe two flaps on the Multi Purpose Platform. But that was easily sorted out, by unscrewing the tiny screws.

 

It is supposed to take "all" dies on the market. I've yet to encounter a die it doesn't want to work with.

Besides, the price is pretty good... 899 SEK at Scrap & Hobby. You can die cut with both thin, half thick and thick dies. You can dry emboss with texture fades and embossing folders.

I just think this is a great machine!

 

  

Och gissa vad det första jag stansade ut var... ????

Jo, givetvis...

En supersöt liten uggla från Sizzix. Vi tog hem några till Scrap & Hobby också, utifall att någon annan skulle vara lite sugen på att utöka sin stanspark med en söt och lättmonterad liten uggla... :-).

And guess what the first thing to be punched out was?

Well... Naturally...

A super cute little owl from Sizzix. We brought some of the guys home to Scrap & Hobby also, just in case anyone else was in the  mood for some owl punching :-)

  ANNONS
Av Sari - 12 september 2010 15:34

Jag har sett många versioner av detta kort - som kan passa ypperligt till en s k gå bort-present. Stoppa ned några (doft-)värmeljus, kanske en biobiljett eller pengar i fickan där tagen sitter och så har du ett käckt presentkort.


  


Jag valde att jobba med ett lite kraftigare mörkbrunt cardstock från Inkido med pärlemorskimmer. Jag valde också att dekorera med de fina Vivi Gadepapperna Copenhagen 5 och Copenhagen 2. Rutor, ränder och prickar samsas om utrymmet. Det grönrutiga papperet kommer från reakorgen hos Scrap & Hobby.


  


Jag har gjort en mall till adressetiketten (tagen) av pärlemors-cardstocken. Artemios notstämpel kom väl till pass på det rutiga papperet. Därefter har jag stämplat sifferkombinationen från Tim Holtz stämpelkit Fairytale Frenzy med Fired Brick och hällt på Distress embossing powder i samma färg, för att få fram en ruffig yta - likt sandpapper.

Jag har också dragit på med Tarnished Brass Crackle Paint på väl valda ställen på kortet.

Istället för att klippa bort diagonalen, vek jag ned den och fäste den med en fin pärl-brad (påsnit, jungfruben - kärt barn har många namn).


  


Ovan ser du en annorlunda "blom"-dekoration. Jag hade inga blommor med mig till en liten pysselträff - varför jag stansade ut snöflingor som en tok. Jag smutsade ned kanterna och glittrade till dem med Stickles glitterlim. Jag monterade ihop dem med 3d-kuddar - innan jag tryckte igenom en brad, för att ge det hela lite mera liv.


Och här har du en avslutande bild av teljuskortet - som faktiskt kan stå upprätt helt av sig själv.


  

ANNONS
Av Sari - 11 september 2010 06:00

Det här är det första jag gjorde på pysselträffen i Nol. Anordnaren Lina - den finaste av alla pärlor i världen - hade järnkoll på läget. Det är som hennes kompis Petra säger - hon kan banne mig både steka blodpudding och scrappa på skärbrädan samtidigt...

Inte nog med all planering som flöt som smort, hon hann dessutom skapa en massa überfina alster under tiden. En annan kämpade som ett djur för att få till något över huvud taget...

Så tack till dig än en gång, Lina!!!

This is the first thing I made at the scrap event in Nol. The girl who arranged the whole thing - Lina - the finest among pearls - really had it all in her grip. Not only did she manage everything, but also make some of the most beautiful creations I've seen.

I on the other side had to struggle to come up with anything at all...

But I'd like to thank you once more, Lina - for giving us all a wonderful experience.


Här har jag gjort en tag med tjejen från the Greeting Farm. Jag använde mig av en del av emballaget till pappersblommorna som dekorerar tagen.

Klockan in bakgrunden på tagen har jag glittrat med Diamond Stickles.

I've made a tag with the girl from the stamp set Sweet & Toxic from the Greeting Farm. I used the tag that came with the paper flower decorations. The clock in the middle has been glittered with Diamond Stickles.


  

Äntligen fick jag användning för flera halloweenstansar från Martha Stewart på ett och samma alsterl, nämligen spindelvävs-bandet, spindeln och även gräset... Ja, jag väver in det under halloween, eftersom jag tycker att man skulle kunna ha det som Frankensteins hår om man så ville :-).

And finally I got the chance of using several Halloween punches from Martha Stewart in the one and same project. I used the Spider web band, the spider and even the grass... And yes - I do bunch them all together - just because i see a possibility for the grass to serve as the hair for Frankenstein if I'd want to...


  

Jag har färglagt Sweet & Toxic-tjejen med Copicpennor. Jag försökte mig på lite häftig färgläggning i håret - och jag tror att det kan löna sig att fortsätta öva... :-).

Och kolla in döskallerosetterna... De är ju gööörfräcka...

Och för att blinga till spindelnätet lite, har jag både glittrat det med glitterstickles, men också picket fence för att få lite struktur på det hela...

I've coloured the girl from the Sweet & Toxic girl from the Greeting Farm with copic pens. I did try making the hair look a little funky - and I think that I have to practise some more...

And check out the skull hair bows... They rock!

And just to give the spider web band some extra bling, I put on some red half pearls. I've also put on both picket fence stickles and some diamond stickles to give it some structure.

  

  

Nedan ser du pappersblommorna tillsammans med en chipboard-klocktavla. Jag har också använt mig av några stickersbokstäver för att skriva ordet boo samt lite tissue tape för att få fram månaden oktober.


Beneath u can se the paper flowers I was talking about earlier. I combined them with a clock out of chipboard. I've also used different coloured stickers to write the word boo. A bit of tissue tape also came along, just to emphasize the month of October.


  

  

Här är spindeln som jag pratade om tidigare.And here's the spider I talked about earlier.
  

  


Av Sari - 10 september 2010 19:34Hej och välkommen till kursutbudet hos Scrap & Hobby. Vi håller kurser i bland annat:

  • scrapbooking - nybörjare, fortsättning/vintage
  • korttillverkning - julkort, vintage och och kortvikningar
  • alter
  • bind it all - minialbum
  • färglägning
  • barnpyssel

Det går även bra att boka privata kurser om antalet deltagare är mellan 5-10 personer.

...

 

 

 

För att starta en kurs krävs minst fem deltagare, i annat fall måste vi tyvärr ställa in kursen. 

Om så sker, återbetalas hela kursavgiften. Du kan själv välja hur du vill göra. Du kan t ex välja att gå en annan kurs, ha det som en delbetalning på ett inköp i butiken eller i webbshopen.

Om du själv måste ställa in kursen och det innan kursstart återstår endast sju dagar eller färre,
behåller vi 150 kr av kursavgiften p g a det kan vara svårt att fylla kursen på så få dagar.
 

Anmälan kan göras via:

 


För att garantera dig en plats är kan du betala i samband med anmälan,

antingen till:

bankgiro 750-8021

eller direkt i butiken.

Under kurserna lämnar vi 15 % rabatt på alla ordinarie priser i butiken.

  

KURSDATUM

Alla kurser hålls vardagar 18:15-21:15 och lördagar 14:15-17:15 och allt basmateral ingår i kostnaden 295 kr.

 

SEPTEMBER

SCRAPBOOKING - NYBÖRJARE  torsdagen den 23 september

KORTKURS - VINTAGE onsdagen den 29 september

 

OKTOBER

KORTVIKNINGAR 2 (fristående kurs) onsdagen den 6 oktober

JULKORT - KLASSISK STIL torsdagen den 7 oktober

JULKORT - VINTAGE onsdagen den 13 oktober

BIND IT ALL - GÖR ETT MINIALBUM - torsdagen den 14 oktober

JULPYSSEL FÖR BARN lördagen den 16 oktober

 

OBS - ÄNDRAT!!!!

DISTRESSKURS - lär dig minst 10 olika tekniker med distressdynorna - onsdagen den 20 oktober

FÄRGLÄGGNING torsdagen den 21 oktober

  

  

NOVEMBER

OKLART - BARNPYSSEL... lördagen den 6 november

KORTVIKNINGAR 3 (fristående kurs) onsdagen den 10 november

ALTRA-KURS torsdagen den 11 november

KORTKURS - VINTAGE onsdagen den 17 november

SCRAPBOOKING - FORTSÄTTNING/VINTAGE  torsdagen den 18 november

JULPYSSEL FÖR BARN 2-4 år - tillsammns med förälder lördagen den 27 november

Av Sari - 10 september 2010 19:30

Nu finns det fyra härliga nyheter Spellbinders hos Scrap & Hobby, och tack vare att vi har hittat en bra leverantör, kan vi också sänka priset på alla stansmallar från Spellbinders. De som tidigare kostat 269 kr kostar numera 245 kr och de som kostat 219 kostar numera 209 kr.

 

 

 

Här finns det härliga kronor att spara!!!

 

 

 

 

Vi har fått hem följande nyheter:

 

 

 

Eyelet squares

 

Eyelet Squares *Backordered ETA 9/17

 

Eyelet circles

 

Eyelet Circles *Backordered ETA 9/17

 

Labels sixteen

 

Labels Sixteen

 

Labels seventeen

 

Labels Seventeen

 

 

 
 

 Gissa om ovanstående fyra följde med hem snabbt som ögat...!!!

 

 

FÖRBESTÄLL STANSMALLAR FRÅN SPELLBINDERS!

 

Nu när nyheterna från USA börjar trilla in kan det vara roligt att fylla på med fler varor från t ex Spellbinders. Vi erbjuder 20 % rabatt om du gör en förbeställning på stansmallar som vi inte har i vårt sortiment. Titta lite extra på de större stansmallarna som du som du kan använda till lite störe kort och fotoalbumslayouter (glöm inte av att det behövs en större maskin till de stora stansmallarna - eftersom den största av dem är nästan 8" x 8" (20 x 20 cm) stor.).  

Denna maskin tar dock enbart Spellbinders egna stansmallar...

 

 

 

Erbjudandet gäller under vecka 36.

 

 

 

Här är några exempel:

 

grand circles

 

Grand Circles

 

grand scalloped circles

 

Grand Scalloped Circles

 

grand scalloped ovals

 

Grand Scalloped Ovals

 

grand oval

 

Grand Ovals

 

grand sqares

 

Grand Squares

 

grand scalloped squares

 

Grand Scalloped Squares

 

grand labels one

 

Grand Labels One

 

grand labels four

 

Grand Labels Four

 

 
 

 

 

 

  


 

De stora mallarna kostar 459 kr per set.

 

 

 

Om du är sugen på själva stansmaskinen Grand Calibur så omfattas även den av rabatten :-).

 

Grand Calibur - shipping in early October

 
Vårt ordinarie pris på stansmaskinen är 1226 kr.

 

 

 

Här finns andra sköningar att förälska sig i :-).

 

 

 

 

beaded ovals

 

Beaded Ovals **Backordered ETA 9/17

 

crown ovals

 

Crown Ovals

 

crown circles

 

Crown Circles

 

heirloom ornaments

 

2010 Heirloom Ornaments

 

classic diamonds

 

Classic Diamonds

 

 

 

Jack O’ Lanterns

 

Nested Candy Corn

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill du veta mer om Spellbinders sortiment kan du gå till deras hemsida:¨

 

http://spellbinderspaperarts.com/V


 

 Av Sari - 10 september 2010 07:14

Min HÄRLIGT kreativa medsyster-pysslare Petraso (som jag faktiskt träffade för första gången hos Kortmakarens första mara) har gett mig en härlig utmärkelse...
Jag tackar, bockar och bugar för detta... Det var både roligt och utmanande tycker jag :-).
Och hennes förklaring till varför just jag var en av de sju hon valde ut, tyckte jag var extra rolig: "Skrämmande och tuffa alster som inspirerar mig".
Jag tror banne mig att hon menar mina härliga halloweenalster :-).
  
UTMÄRKELSEN/Awarden går till på följande vis:
-Kopiera awardbilden till bloggen för att visa att man fått den.
-Tacka och länka till den man fått den av.
-Nominera sju andra bloggare och länka till dem.
-Berätta sju intressanta saker om dig själv.
 
  
Det blir en blandad kompott med triviala fakta och en liten djupdykning... Jag vet ju inte riktigt hur långt man vågar gå... :-).
 
  
1. Jag ÄLSKAR mitt jobb på Scrap & Hobby... Mötet med kunderna, att leta upp nya spännande varor och vara med om en spännande tid samt bli flera erfarenheter rikare...
Det är lycka det!
 
  

2. Jag har en s k John Travolta-grop i hakan, som jag faktiskt fick mycket beröm för på en spårvagnsresa till Hjällbo (ja, ja... Det var EN person som uttryckte sig och hon var nog lite galen eller överförfriskad... eller kanske både och...).

Jag har dessutom skrivit en krönika om denna händelse... i GP Nära Nordost... :-).

 
  
3. Min första LP var en skiva med Shakin' Stevens. Åååh, vad jag gillade låtarna You drive me crazy, This ole house, Green Door, Oh Julie som tonåring...
Musik i övrigt gör mig också glad... Jag är nog en sann 80-talist... för jag går igång på det som bara den...
 
  
4. Jag är född i Finland, Karhula / Kotka... Karhu betyder ju björn som ni säkert vet... Kotka betyder örn... Så snacka om en stark start i livet med dessa totemdjur som beskyddare :-). 
  
5. Efter en halvdan start i grundskolan, har jag lyckats repa mig och få bra betyg i mängd olika ämnen efter det. Det får mig att tänka att man inte skall döma sig själv efter sina ungdomsprestationer... Det går att reparera mycket med tiden, bara man kan behålla sitt fokus och inte måste tampas med för mycket annat tjafs... 
  
5. Jag är nog ett maskrosbarn...
Jag har erfarenheter av en s k taskig barndom, p g a alkoholiserad far och alkoholiserad och psykiskt sjuk mor... Jag har på grund av ovanstående placerats i både barnhem och fosterhem... och har inte känt mig så trygg i alla lägen...
Men jag har inte låtit dessa faktorer definiera mig... Många kanske blir chockerade när de läser ovanstående, men jag tycker inte att det är något att hymla med... Det är som det är, det har format mig och det är givetvis helt och hållet upp till mig att göra det bästa jag kan av mitt liv... Och som det är nu - är det jädrigt bra... :-).
 
  
6. När jag var i London som 20-åring - köpte jag tre singlar... Fine Young Cannibals - She drives me crazy, Pepsi & Shirley - Heartache och någon mer. Den tredje singeln kommer jag inte ihåg just nu... Och nu utmanar jag dig... Vilket år var jag i London? 
  
7. Jag är en samlare av naturen - har det inte varit Agatha Christie-eller Arto Paasilinna-böcker så har det varit LP- eller CD-skivor, VHS- eller DVD-filmer. Däremellan har jag fascinerats av elefanter, Lilla My-pryttlar ugglor, häxor och buddhor... Undrar vad det blir härnäst...?
Och givetvis gäller detsamma för lim, allmänna pysselgrejor som kan ta slut m m... (jag har t ex minst 70 rullar med dubbelhäftande tejp till min underbara röda tejppistol.)
Mitt motto lyder... Skall det va' så skal det va'! ... (jag gjorde ju en stor beställning när jag ändå höll på - för att få ned frakt- och styckpriset...)
Kanske är det ngn slags trygghet jag söker med alla dessa saker... För ju fler saker jag har som tynger ned mig, desto jobbigare blir det att flytta på mig...
 
  

  
Nu till de sju jag valt ut...
 
Jag gillar givetvis PETRASOs val av mottagare, men jag vill hitta sju helt nya och fräscha pysslare, så jag väljer att skicka dem till  följande tjejer - helt utan rangordning... 
 

Brigitta (Mims tankar) - bara för att hon gör helt otroliga vintage-inspirerade alster samt att hon är som hon är - ett bubblande energiknippe som älskar sin melting pot!!!! 
  
Ulrika (ulrikas creative corner) - Jag har gillat hennes alster långt innan jag (ganska nyligen) förstod att det här hon som är den ena av Scrapbooking tv-duetten... Tack för dina fina alster! 
  
Tette (ögonblicksbilder) Färgstarka och glada alster piggar upp mig en regnig dag. 
  
Hanna (hannas hobbyblogg) Jag är helt betagen över denna unga tjejs talang - Att vid 14-års ålder göra alster som är helt bortanför min egen förmåga gör ju Hanna till något att beundra och respektera! 
  
Maria (BellaMio) Vackra och välarbetade alster som inspirerar! Jag gillar också att hon testar på både det ena och det andra. 
  
Rimna (Rimnas Skafferi) - Rimna är nog min guru när det gäller att göra kort... För det finns väl ingen som gör kort som hon... Även om man försöker härma :-). 
  
Jennie (Deleesia) - vackert är ordet när Deleesia skapar... och fina stämplar gör hon också...
 
  
  
  
  

Av Sari - 7 september 2010 07:41

Ha tålamod gott folk. Jag har filmat med en hand och öppnat lådor, väskor och askar med den andra.


Jag fick lite blodad tand efter förra nyhetsvideon :-)


Jag har använt en liten kamera med HD-inspelningsmöjligheter för att se om min vardagskamera kan duga till det här jobbet.


Ha också tålamod med hackandet... Jag syftar på filmen inte rullar smidigt... Ibland går det bra, och ibland mindre bra. Det är tyvärr något YouTube borde jobba mera på.Med denna film önskar jag dig hjärtligt välkommen till Scrap & Hobbys underbara alter-värld!


PRESENTATION


Welcome to my blog. My name is Sari and I live in Gothenburg, Sweden. I love to make cards and other crafty stuff.

TRANSLATE

Fråga mig

74 besvarade frågor

JAG SKAPAR HOS

THE GREETING FARM

SENASTE INLÄGGEN

SÖK I BLOGGEN

BESÖKSSTATISTIK

BLOGGTOPPEN

Blogg listad på Bloggtoppen.se

YOUTUBE

Följ bloggen

Följ SARIS PYSSELBLOGG med Blogkeen
Följ SARIS PYSSELBLOGG med Bloglovin'

KALENDER

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30
<<< September 2010 >>>

ARKIV

TIDIGARE ÅR

KATEGORIER

JAG GILLAR...

BLOGGRUNDA

BUTIKER I GBG-OMRÅDET

INSPIRATION

UTMANINGAR

SKISSER

GRATIS - UTSKRIFTER M M

BUTIKER

BUTIKSBLOGGAR

VARUMÄRKEN

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se