SARIS PYSSELBLOGG

Direktlänk till inlägg 2 oktober 2010

MIN MORBRORS SAMBO ÄLSKAR ATT BADA BASTU

Av Sari - 2 oktober 2010 05:15

När jag åker till mitt hemland Finland, vankas det givetvis bastu. Bastu och jag går ihop i små doser, eftersom jag inte är någon bastuälskare som klarar av hundra graders värme - än mindre 80 grader i några längre stunder. Men jag måste medge att det är en hälrig känsla att faktiskt få vara med om en gammaldags stil med bastubadet.


Hos min morbror finns det inget rinnande vatten, varför man är tvungen att bära in vattnet in i bastun och hälla i det i en stor panna som hettas upp. Därefter blandar man kokhett och kallt vatten till lagom temperatur i en balja och häller det över sig med en stor skopa. Det är riktigt avslappnade att gå tillbaka till gamla tider....

Och för att göra reningsritualen komplett, borstar man sig ren över hela kroppen med en ryggborste. Rivigt och gött!


...


Min morbrors sambo älskar bastu. Hon dessutom av att sitta där länge och väl. Hon bastar gärna varje dag och riktigt njuter av den rena känsla som det innebär att svettas och få tvätta av sig.

Och den bästa bastun i hennes värld är givetvis SAVUSAUNA - d v s rökbastun.


Det hela går ut på att man värmer upp och röker in bastun under dagen och släpper sedan ut röken innan man själv går in. Man luktar verkligen rök efteråt - och det är något man bör uppleva minst en gång i sitt liv.


Äkta finnar tycker att det är en ära att bli bjuden på rökbastu. Som tack har man alltid med sig något litet till värdfolket, helt enkelt för att det anses oförskämt att inte visa uppskattning för reningsritualen.


Min morbrors sambo fyllde år i måndags och för att skicka en påminnelse till henne om hennes glädje efter bastubadet, tänkte jag göra en enkel layout. Till saken hör att denna kvinna inte gillar att bli fotograferad, och brukar vara mer än lovligt trött på mig och mina försök att få henne på bild under semestern.

Men där, i sin nakenhet - så när som på en handduk, poserade hon villigt. Detta är hennes rätta element, precis urkommen från bastun :-).


  


För att öka på illusionen av bastukvasten - monterade jag dit tonvis med löv från YOUDO. Jag stämplade också löv på bakgrundspapperena för att förstärka lövtemat. Stämplarna kommer från Inkadinkado.


  


På en tag har jag skrivit om mina iakktagelser av henne och som avslutning i vänster hörn, har jag monterat en utstansad swirl från Tim Holtz och en uggla från Sizzix.


  


Den observante ser också att jag dragit nytta av ett papper från My Mind's eye... eller rättare sagt - resterna av det. Jag har också stansat kanten med Martha Stewarts kantstans Doily Lace.

 
 
Camilla

Camilla

30 september 2010 19:02

Wow vilken fin LO! Det bästa tycker jag är att du har en svart/vit större bild i bakgrunden som får färgerna att "poppa" fram och att du satte damen ner bland alla löv. Hon kommer att posera för kort fler gånger! Kram.

http://www.snabbscrapparen.blogspot.com

 
Ellis

Ellis

1 oktober 2010 09:03

Helt underbar LO! =)
Kram

http://www.metrobloggen.se/paltbarn

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sari - 1 januari 2011 07:41

Jag vill bara påminna er om att jag flyttat till en annan bloggvärd. Behåll gärna denna, då det finns en massa godbitar i denna. Jag tänker inte flytta allt till den nya bloggen, utan behåller dem här.   ...   I just want to remind you of the...

Av Sari - 1 januari 2011 07:00


(fritt överatt från texten till höger...)   Hej allihopa! Gott nytt år! Kan ni fatta att det är år 2011? Här på farmen är vi lika glada för det  nya året som för våra nya stämplar. Nu går de att finna på TGFs hemsida (men även hos...

Av Sari - 31 december 2010 11:02

Jag är ledsen att behöva krångla till det för er, men jag har fått byta blogger-adress. Jag hade tydligen en svårjobbad gammal version som jag inte kunde klippa och klistra i som jag ville. När jag gjorde en ny blogg åt Scrap & Hobby (ja, vi kommer a...

Av Sari - 31 december 2010 07:00


Någon som är giftassugen? Eller känner du kanske någon som skall gifta sig? Behöver du göra ett gulligt kort? Varför inte använda dig av dessa stämplar... De kommer båda från ett set som heter just I do. Visst är de söta!!! På f...

Av Sari - 30 december 2010 05:15

Nu när det snart är ett nytt år, tänkte jag sammanfatta mitt pysselår 2010, som i mitt tycke varit ett mycket händelserikt och roligt. Förbered dig på ett riktigt långt inlägg... :-). Det började med att jag fick chansen att hjälpa Maria på...

PRESENTATION


Welcome to my blog. My name is Sari and I live in Gothenburg, Sweden. I love to make cards and other crafty stuff.

TRANSLATE

Fråga mig

74 besvarade frågor

JAG SKAPAR HOS

THE GREETING FARM

SENASTE INLÄGGEN

SÖK I BLOGGEN

BESÖKSSTATISTIK

BLOGGTOPPEN

Blogg listad på Bloggtoppen.se

YOUTUBE

KALENDER

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

ARKIV

KATEGORIER

JAG GILLAR...

BLOGGRUNDA

BUTIKER I GBG-OMRÅDET

INSPIRATION

UTMANINGAR

SKISSER

GRATIS - UTSKRIFTER M M

BUTIKER

BUTIKSBLOGGAR

VARUMÄRKEN

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards