SARIS PYSSELBLOGG

Alla inlägg under oktober 2010

Av Sari - 5 oktober 2010 09:36

Nu har vi härliga nyheter från Inkido i butiken.


Kom in och ta dig en titt. Det finns både blommor, metalldekorationer och papper. Och alla är helt underbara!


Här kommer bilder på papperena.
... och här kommer metalldekorationerna...


            


... och just d... Nya stansar från Martha Stewart:

     

ANNONS
Av Sari - 4 oktober 2010 18:31

Tänk vad andra människors omtanke kan göra en varm i hjärtat. Nu har jag fått en utmärkelse av en - vad jag tror - helt främmande tjej (kanske har jag träffat henne i något sammanhang, utan att få reda på  hennes namn :-)... .

Det är ju extra kul att bli uppmärksammad på det här sättet :-).


Jag hade ju turen att få en utmärkelse för någon vecka sedan, och då valde jag ju sju starka pysselpersoner. Nu skall jag utmana mig själv att hitta sju lika härliga alstermakare :-). Det torde ju inte vara svårt, i detta überduktiga pysselland... Jag skall verkligen göra mitt bästa för att hitta nya skapare att visa upp :-).


Tack, än så länge, BILI!!!Regler för awarden är*kopiera awardbilden tillbloggen för att visa att man fått den.
*tacka och länka till den man fått den av.

*nominera 7 andra bloggar och länka till dem.

*berätta 7 intressanta saker om dig själv.
ANNONS
Av Sari - 4 oktober 2010 11:31

Vecka 40 har vi 15 % på stansar från Sizzix / Tim Holtz.

Vi drar av rabatten i efterhand på webbordrar.


Här är några exempel:

Av Sari - 4 oktober 2010 08:31

Maria - en av mina youtube-anhängare - har startat ett projekt för att stödja hemkomna soldater med varaktiga men.


Om du också vill stödja projektet, kan du skicka kort till Maria. Kolla in bloggen här.

Maria, one of my youtube followers, has started a thank you group for returning soldiers with lasting injuries.

.

If you also want to support this project, you can send Maria a card or two. Check out her blog here.

  

Av Sari - 3 oktober 2010 07:02

Jag hann dit en liten stund trots allt... Och jag kom inte tomhänt, för jag hade med mig fina nyheter från Inkido. Nu väntar vi bara på bilderna så att vi kan lägga upp dem i butiken...


Om ni vill lägga händerna på finfina julpapper, skall ni definitivt tar er ut till mässan. Det finns en hel del fina metalldekorationer, blommor och stämplar också...


...


Och jag blev lycklig när jag fick syn på en hel drös med finska stämplar hos Vilda Stamps. Så nu kanske det blir gjort några finska julkort trots allt... :-)Elämä ei ole ne päivätLivet är inte de dagar som du har levt, utan de som du minns. 
Tervehdys sinulleEn hälsning till dig. 

Kiitos

Tack 
Hyvää JOULUAGod Jul 
Talviset terveisetVintriga hälsningar 
IIoista jouluaEn glad jul... 
OnneaGrattis, lycka... 
Muistamisesta kiitosTack för att du kom ihåg 
Elä täysillä joka hetki!Lev fullt ut - varje stund! 
Tartu hetkeenFånga dagen - (Ta tag i stunden) 

Finsk God Jul 
   


Av Sari - 2 oktober 2010 11:00

Det här var ett av korten vi gjorde i onsdags på vintage-kortkursen hos Scrap & Hobby. Jag gjorde det redan i Nol till en utmaning som "krävde" att vi skulle använda oss av bl a orange, rosa och lite annat...


  


Wellpappen i bakgrunden lyfter hela alstret, tycker jag. Ända sedan jag fick lägga händerna på wellpapp har jag varit otroligt förtjust i att jobba med det, dels för att det har en härlig struktur samtidigt som jag tycker att det ger en lite ruffig look till det hela. Kanterna är rivna med kantrivare och nedsmutsade med Vintage Photo-dynan. Dessutom har vissa delar av wellpappen fått sig en omgång av Distress crackle paint - Vintage Photo.


  

Jag har också torrembossat formen med Cuttlebugs Clockworks-kuvert. Därefter har jag smutsat ned det med distressdynor och Distress Stickles - Vintage Photo.


För att skapa intrycket av en ram runt lillflickan, stansade jag ut en bit akvarellpapper med Spellbinders Labels 10 och Labels 14.


För att ge ramen och wellpappen ett lyft, valde jag att lägga till ett svagt rosa-prickigt cardstockpapper. Jag har både rivit kanterna och veckat till papperet här och där för att ge det ett mera slitet utseende.


     


Till monteringen har jag använt många 3d-kuddar. Man kan säga att 3d-kuddar och jag är ett. Det finns nog inte ett enda projekt som jag inte förlitar mig på denna produkt.


Jag har dekorerat med flera olika typer av blommor. En del har fått lite glitter medan andra är helt neutrala. Och som en rolig finish - har jag monterat dit Tim Holtz Hitch Fastneres i hörnen. Men det går ju precis lika bra med skruv-brads :-).
Av Sari - 2 oktober 2010 05:15

När jag åker till mitt hemland Finland, vankas det givetvis bastu. Bastu och jag går ihop i små doser, eftersom jag inte är någon bastuälskare som klarar av hundra graders värme - än mindre 80 grader i några längre stunder. Men jag måste medge att det är en hälrig känsla att faktiskt få vara med om en gammaldags stil med bastubadet.


Hos min morbror finns det inget rinnande vatten, varför man är tvungen att bära in vattnet in i bastun och hälla i det i en stor panna som hettas upp. Därefter blandar man kokhett och kallt vatten till lagom temperatur i en balja och häller det över sig med en stor skopa. Det är riktigt avslappnade att gå tillbaka till gamla tider....

Och för att göra reningsritualen komplett, borstar man sig ren över hela kroppen med en ryggborste. Rivigt och gött!


...


Min morbrors sambo älskar bastu. Hon dessutom av att sitta där länge och väl. Hon bastar gärna varje dag och riktigt njuter av den rena känsla som det innebär att svettas och få tvätta av sig.

Och den bästa bastun i hennes värld är givetvis SAVUSAUNA - d v s rökbastun.


Det hela går ut på att man värmer upp och röker in bastun under dagen och släpper sedan ut röken innan man själv går in. Man luktar verkligen rök efteråt - och det är något man bör uppleva minst en gång i sitt liv.


Äkta finnar tycker att det är en ära att bli bjuden på rökbastu. Som tack har man alltid med sig något litet till värdfolket, helt enkelt för att det anses oförskämt att inte visa uppskattning för reningsritualen.


Min morbrors sambo fyllde år i måndags och för att skicka en påminnelse till henne om hennes glädje efter bastubadet, tänkte jag göra en enkel layout. Till saken hör att denna kvinna inte gillar att bli fotograferad, och brukar vara mer än lovligt trött på mig och mina försök att få henne på bild under semestern.

Men där, i sin nakenhet - så när som på en handduk, poserade hon villigt. Detta är hennes rätta element, precis urkommen från bastun :-).


  


För att öka på illusionen av bastukvasten - monterade jag dit tonvis med löv från YOUDO. Jag stämplade också löv på bakgrundspapperena för att förstärka lövtemat. Stämplarna kommer från Inkadinkado.


  


På en tag har jag skrivit om mina iakktagelser av henne och som avslutning i vänster hörn, har jag monterat en utstansad swirl från Tim Holtz och en uggla från Sizzix.


  


Den observante ser också att jag dragit nytta av ett papper från My Mind's eye... eller rättare sagt - resterna av det. Jag har också stansat kanten med Martha Stewarts kantstans Doily Lace.

Av Sari - 1 oktober 2010 17:41

 

VI ÄR PÅ MÄSSA

Nu i helgen ställer vi ut på Papperskrafts mässa. Vi har stängt i butiken på Göteborgsvägen 87, men önskar er hjärtligt välkomna att hälsa på hos oss och alla andra företag på Gamla Kronvägen 82 i Partille.

 

Vi är tillbaka på hemmaplan på måndag morgon igen.

PRESENTATION


Welcome to my blog. My name is Sari and I live in Gothenburg, Sweden. I love to make cards and other crafty stuff.

TRANSLATE

Fråga mig

74 besvarade frågor

JAG SKAPAR HOS

THE GREETING FARM

SENASTE INLÄGGEN

SÖK I BLOGGEN

BESÖKSSTATISTIK

BLOGGTOPPEN

Blogg listad på Bloggtoppen.se

YOUTUBE

Följ bloggen

Följ SARIS PYSSELBLOGG med Blogkeen
Följ SARIS PYSSELBLOGG med Bloglovin'

KALENDER

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

ARKIV

TIDIGARE ÅR

KATEGORIER

JAG GILLAR...

BLOGGRUNDA

BUTIKER I GBG-OMRÅDET

INSPIRATION

UTMANINGAR

SKISSER

GRATIS - UTSKRIFTER M M

BUTIKER

BUTIKSBLOGGAR

VARUMÄRKEN

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se