SARIS PYSSELBLOGG

Alla inlägg under november 2010

Av Sari - 27 november 2010 08:28

Tina Turner 2008Det var min födelsedag igår. Japp.


Jag och Anna Mae Bullock (mer känd som ROCKmormor Tina Turner) - och många fler (här är en lååååång lista), är födda den 26 november :-).


...


Dagen var sig lik på många sätt... Jag jobbade på som vanligt på Scrap & Hobby. 


(igår fick jag förresten reda på att jag får förlängt tjänstledigt, vilket gör att jag kan fortsätta jobba på Scrap & Hobby... HURRAAAAAAA!!!!!)


För att lyxa till det lite, bjöd jag på tårta på jobbet och fick en görfräck ihopflätad grön växt i present.


När jag kom hem, väntade två stycken kort på mig. Den ena var i cellofankuvert och den andra var i ett kuvert från en supergenerös bloggbesökare som ville göra mig glad :-).


Här ser du hur fina kort Primaexperten Lina och mångpysslaren Sandra gjort.Här ser du Linas egen bild av kortet hon skickade till mig... Gulle dig, tjejen :-). Du rockar fett!


Och här är några bilder på Sandras kort.


...


Tänk att det finns så osjälviska människor som bara vill ge och ge... Något för mig att ta efter, antar jag :-).

Detta får mig att tänka på filmen "Pay it forward"... Helt underbart sorglig...


Båda har de distressat och använt sig av stämplar från the Greeting Farm :-). Den första stämpeln heter Wednesday och ingår i Creepy Crew-serien, och den andra tjejen heter Sweet Anya.


...


Jag fortsatte att fira min dag genom att planera för dagens kortmakarmara genom att smälla i mig marängswiss, titta på Idol, gråta i kapp med Linnea och bläddra till Skavlan efter Idol, för att se en skymt av Robbie Williams.

Små, små saker i livet som gör en både glad och ledsen ibland.

ANNONS
Av Sari - 27 november 2010 01:15

Imorgon är det första advent. För att fira detta, ville jag ha något jag själv dekorerat i hemmet. (Jag blev faktiskt insprierad av en kund som ville göra något hemmagjort - så det tackar jag för...)


Jag gjorde det enkelt för mig genom att jobba med de finfina craft-papperen från Canvas Corp och My Minds Eye (Haunted).


  


Jag stansade ut en kant på dem alla, för att ge ett finare intryck.

Jag stansade också ut olika cirklar som jag monterade på varandra för att skapa runda etiketter att sätta siffrorna 1, 2, 3 och 4 på. Siffrorna kommer från ett av Tim Holtz olika grungeboard bokstavs- och sifferset.


För att kunna flytta ned etikettbandet efter behov, valde jag att ha en öppnings- och stängningsfunktion likt en korsett.


  


Tänk nu på att vara försiktig med levande ljus. Lämna dem inte utan uppsikt!!!

ANNONS
Av Sari - 26 november 2010 07:26

Tjohoo!

Igår när jag städade bland mina kort, hittade jag något jag gjort tidigare i år - närmare bestämt den 4 januari 2010. Det är en söt liten tjej vid namn Reeta och hennes katt. Stämpeln kommer från The Greeting Farm. Och då kom jag att tänka på kattens dag, som infaller den 28 november.


Det är kort i all sin enkelhet, men för att fira alla katter, tänkte jag bjuda på den igen, helt enkelt för att dessa fyrbenta djur gör mig alldeles mjuk i själen. Varje gång jag chansen att klappa en katt är jag alldeles, alldeles lycklig :-).
Av Sari - 25 november 2010 07:56

Maja Design har gjort det igen!

De har precis släppt en helt underbar papperskollektion med temat fika.

Du kan frossa bland kladdkaka, chokladmuffins, kärleksmums och bulle med blåbär.

Och givetvis dricker du kaffe till :-).

 

Du hittar dem under nyhetskategorin vecka 47.  

 

Vi har också fått hem de underbara vattenpenslarna från KOI.

 

 

Superstark tejp i 35-metersrullar. Du kan välja mellan 3 mm eller  7 mm breda powertaperullar.

 

Om du vill göra en egen krona, kan följande stans från Sizzix duga:

Av Sari - 25 november 2010 06:15

Jag letade efter lite käcka uppslag till ett vattenfallskort, och fann detta paradis av mallar till både det ena och det andra.


Håll till godo!

Av Sari - 24 november 2010 07:50

Här kommer min video på finska. Jag kände ett sånt enormt sug efter att göra finska julkort, och varför inte också göra en youtube-video när jag ändå höll på... 


Ni som inte kan finska, kommer givetvis inte att förstå ett jota, men kanske gillar ni kortet i alla fall... Och kanske kan det vara roligt att höra mig pladdra på mitt modersmål... :-). Och om någon tycker att jag pratar fort, så gör jag det. Jag är själv lite förbluffad över HUR fort det går ibland... :-).


....


Tässä nyt ensimmäninen videoni suomen kielellä. Minulla oli kova halu tehdä suomalisia joulukortteja, ja miksei tehdä myös youtube-video.


Av Sari - 24 november 2010 07:27

Jag har ju lovat att göra mina juldekorationer själv i år... Vi får väl se hur det går med det i verkligheten... Julkorten skall ju också göras... Och jag har inte hunnit med värst mycket så här långt...GERMAN BELL ORNAMENT


Här kommer en handledning på ett tyskt klockhänge -en s k german bell ornament.


Ta ett kvadratiskt papper i valfri storlek och vik det på hälften. Upprepa på andra sidan. Vik sedan diagonalt. Upprepa på andra diagonalen.

Nu kommer det kluriga... Ta varje hörn och låt dem mötas vid mitten-skåran. Det blir många vikningar, 8 stycken närmare bestämt :).

Vecka ut papperet igen, och vik sedan ihop alla sido-bigningar tills du får en pyramidliknande "klocka".

Gör ett hål i mitten av botten, häng något vackert där och förslut hela klockan med ett vackert band eller något liknande upptill.

Lycka till!


Kolla på videon ett par gånger till om du känner dig osäker...

 

SNOWFLAKE STAR ORNAMENT - JULSTJÄRNA AV PAPPERÄnda sedan förra året, har jag velat göra en julstjärna i papper. Den finns i olika storlekar, och oftast är den gjord utav dubbelsidigt tunt papper. Den kallas bl a för snowflake star ornament... Och här finner du en handledning till den:
Av Sari - 23 november 2010 02:00

Både Tessan, Lina och jag älskar stämplarna från the Greeting Farm. Den här gången valde både Tessan och jag vi båda att göra ett kort med det senaste tillskottet Beanie Anya. Jag har färglagt Beanie Anya med copic ciao marker-pennor.  
Den som är nyfiken får stilla sig till fredag, för att se Tessans härliga kort.


Jag har embossat bakgrunden med en härlig snöflingestämpel från ett nytt stämpelset vi fick i förra veckan. Därtill har jag satt dit ett litet vykort från ett annat stämpelkit. Jag har distressat det med vintage photo för att ge det en gammal look.

För att påminna oss om att vi har 24 dagar till julafton i december månad (till skillnad från andra delar av världen, där de måste vänta i ytterligare en dag för att få sina julklappar), valde jag att skriva ut just det med Tim Holtz helt underbara alfabetsstans Vintage Market.

Den lilla cirkeln med scallopkant har jag stansat ut med Spellbinders Lacey circles.PRESENTATION


Welcome to my blog. My name is Sari and I live in Gothenburg, Sweden. I love to make cards and other crafty stuff.

TRANSLATE

Fråga mig

74 besvarade frågor

JAG SKAPAR HOS

THE GREETING FARM

SENASTE INLÄGGEN

SÖK I BLOGGEN

BESÖKSSTATISTIK

BLOGGTOPPEN

Blogg listad på Bloggtoppen.se

YOUTUBE

Följ bloggen

Följ SARIS PYSSELBLOGG med Blogkeen
Följ SARIS PYSSELBLOGG med Bloglovin'

KALENDER

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

ARKIV

TIDIGARE ÅR

KATEGORIER

JAG GILLAR...

BLOGGRUNDA

BUTIKER I GBG-OMRÅDET

INSPIRATION

UTMANINGAR

SKISSER

GRATIS - UTSKRIFTER M M

BUTIKER

BUTIKSBLOGGAR

VARUMÄRKEN

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se