SARIS PYSSELBLOGG

Alla inlägg under november 2010

Av Sari - 8 november 2010 06:37

Hmmm... Jag är lite osäker på vad jag tycker om den här stjärnan - men kanske kan ni hinta mig om hur jag skall tänka... Med fina dubbelsidiga papper blir den säkert en hit!!!

En krans med utstansade blommor. Tänk så vackert det kan bli med inkade kanter, fina blingstenar m m... Jag skulle dock hellre välja ett riktigt kraftigt papper eller allra helst ett tjockt wellpapp som botten till kransen, för jag tycker nog att det ser ganska rangligt ut med ett tunnt papper...

Gör din egen släktklenod (heirloom = arvegods, ärvd pjäs, släktklenod (... alltid lika kul att lära sig betydelsen av nya engelska ord...)) utav papper och foton på dina nära och kära - eller varför inte fina vintage-bilder som finns i många scrap-butiker denna säsong (pssst... tänk Scrap & Hobby :-)... )

En sån fantastisk idé!!! Och duktige Beate hjälper oss att göra dem...

En gammeldags dekoration i form av en vante av filt. Och nu får ni både sy och använda Tim Holtz Fragments, förutom själva stansmallen från Spellbinders... Jipppiii!!!

Gör en origami-omega-stjärna - lite sövande video kanske, men jag tror att det kan bli fräckt när det väl är klart...

En julgran - gjord av en HIMLA massa cirklar... i all sin enkelhet... Jag tror banne mig att jag gillar den!!!


ANNONS
Av Sari - 7 november 2010 13:55

Här samlar jag ihop ett gäng videor som jag kan tycka är matnyttiga för oss som vill göra hemmagjorda juldekorationer utav vackra scrapbookingpapper och -dekorationer. Det kan hända att jag lägger till fler och fler videor allt eftersom, eller kanske gör en del två och tre när jag fått ihop tillräckligt med material...


...


Här är ett projekt som jag gjorde med papper från Canvas Corp. Jag tror att man kan kalla det för Paper ornament globe - eller kanske juldekoration i form av en pappersglob.

Jag bara älskar de här papperen från Canvas Corp! (Pssst... De finns hos Scrap & Hobby)

Här kommer en spetsig boll-liknande sak som kallas för Polish Star Christmas Ornament - d v s en juldekoration som kallas Polska stjärnan. Visst är det kul att hitta nya stjärnor på YouTube-himlen!!! (Ha ha haaaaa)

Det är en jättebra handledning, och nedanför videon hittar du min översättning av den.Polish Star ornament - handledning / guide

 • Stansa eller klipp 14 cirklar i storleken 3 ½” (upp till 4” kan också gå bra).
 • Vik dubbelt tre gånger - så att du får flera veck.
 • Öppna upp cirklarna och rita dit en cirkel som mäter ca 1” i diameter i mitten. Använd ett mynt eller liknande om du inte har någon stans. Klipp längs linjerna till mittenringen.
 • Dutta på lite lim på högersidan av "blom"bladet.
 • Ta en vässad blyertspenna och sätt längst ut på ett av ”bladen”, och snurra den ena halvan av det uppklippta bladet runt pennan. Rulla sedan över den andra sidan – så att du får en kon. Gör så på alla tio cirklar!!!
 • Om du vill glittra till dem, så kan du göra det i t ex topparna.
 • Klipp till ett snöre som är 12” långt.
 • Leta fram två paljetter eller ngt annat litet med ett hål i – som stoppar snöret längst ned på stjärnan. Tänk på att det måste vara litet, för att det inte skall stoppa ihopsnörningen av stjärnan.
 • Gör hål i mitten av varje stjärna - t ex med en nål. Stoppa snöret igenom den lilla knappen… Stoppa igenom de båda ändarna på snöret igenom stjärnornas mitt. Använd gärna en stor nål om du har…
 • Sätt igenom nålen underifrån – d v s den fina sidan nedåt.
 • På resten av stjärnorna sätts den fina sidan uppåt.
 • Trä igenom alla stjärnor genom nål och tråd, avsluta med knapp eller liknande och dra ihop allt med snöret – så att det bildas en boll.
 • Knyt ihop och gör en avslutande knut på toppen, så att du kan hänga upp den i granen eller i fönstret.

...


Ibland vill man kanske har lite annorlunda former - och då kanske fyrkantiga sådana kan komma till pass:På tal om fyrkantighet, så kanske mina små kuber kan komma väl till pass :-)...

Den som är riktigt ihärdig kan ju göra minst 24 sådana här - sätta ett band mellan dem - och på så sätt göra sig en julgirlang eller kanske en julkalender som barnen kan öppna upp. Den som kommer på en jättebra lösning på öppnings- och stängningsmekanismen får gärna länka till mig :-).Tim Holtz återinförde ju pappersrosetten med sin långa stans Paper Rosette (som du hittar hos Scrap & Hobby).


Här visar en Michelle Joy Wecksler ett helt underbart sätt att föra vidare denna idé:Här är del två:Och här har du en liten krans med massor av snöflingor:


Whooopsie...

En sån STOOOOR dörrkrans utav gamla papper ur böcker eller tidningar... En sån idé!!!

Jenna DeAngeles - en ny bekantskap - som jag bara älskar... Här här du länken till hennes webbadress, där hon bjuder på fin inspiration och massor av nedladdningsbara filer - helt och hållet gratis. Och det gillar ju jag!!!!

Det kommer mer inspiration från denna glada rödhätta... :-).

Här får du tre projekt i ett... servettringar, placeringskort och dekorerade stearinljus, förutom 10 andra tips inför en bjudning... I'm loving it...Här är Jennas pappersrosetter - men hon kallar dem för paper bows:

ANNONS
Av Sari - 6 november 2010 19:46

Nu har jag bestämt mig...

Det skall bli självgjorda juldekorationer hemma hos mig i år... Så känns det nu i alla fall (jag vill ju gardera mig utifall att jag inte orkar me't... ;.)... ).

Tänk vad roligt det kunde vara att verkligen ta vara på alla vackra julpapper och göra något kreativt med dem, istället för att alltid köpa färdiga plastsaker...


...


Här är två alster - så visst har jag kommit en bit på väg...


En väggdekoration med ett härligt vintage-jultema:


  


Jag är fortfarande lika förtjust i idén att först kladda ned wellpappen med vit och mässingfärgad krackeringsfärg, för att sedan fortsätta med olika mönstrade papper.


  


I det här fallet följde jag en skiss som Arkivet har under november månad. Häng på du med :-)!!!
Jag var på ett generöst metalldekorationshumör idag, så jag valde att ladda på med flera olika saker... bl a skruvbrads, röda stora hjärtbrads, metall-löv och en härlig metallblomma, hinge clip och den finfina röda påsniten (brad-en).


  


Papperen kommer från Inkido och Craft Corp, och jag måste säga att jag verkligen gillar att blanda olika mönster med varandra!!!


Hjärtpapperet är ju ett av mina favoriter i år. Därtill är notpapperet helt underbart... För att inte tala om de randiga och prickiga kraft-papperen.


Jag fick också använt Martha Stewarts kantstans Doily Lace, vilket känns bra, när man ändå kånkat med sig stansar av olika de slag till en pysselträff. Tänk att dessa saker kan väga så mycket... :-).


Och ja visst ja... Den fina bilden på ängeln kommer från ett nytt ark med vintagebilder.


För att få bokstäverna att lyfta lite mera, har jag ritat lite med en vit penna.


  


...


Här är alster två för den här dagen ...


Jag ville så gärna lära mig att göra ett fräckt specialvikt kort, varför jag valde den som kallas för double side step card.


  


Jag valde att använda fler av kraft-papperen och wellpappen samt en annan vintagebild. Tänk så lätt kortmakeriet blivit i och med dessa vackra färdiga bilder... Inget bök med stämplar eller färgläggning... :-).


  

För att hålla ihop kortet, gjorde jag hål igenom hela kortet - med min underbara crop-a-dile - och sedan trädde jag igenom ett snöre. Smidigt va!!!???


Du hittar allt material hos Scrap & Hobby.


  Av Sari - 6 november 2010 01:00

Äntligen fick jag tummen ur och började med mina julkort... För att starta mig själv valde jag att göra enkla kort med ett av Reprints fina julstämplar...Kortbas, ett utstansat papper från Spellbinders, ett embossingkuvert / strukturkuvert, lite distressfärg och wellpapp är i stort sett allt som behövs...


Jag visar dem som en film den här gången........


I denna film visar jag på skillnaden mellan Cuttlebugs och Sizzx Big Shots skärplattor och hur du kan använda dem till t ex Spellbinders Grand Nestabilites Labels four.Om du blev sugen på ett set med sådana stansmallar, är det bara till att kontakta Scrap & Hobby på info@scrapohobby.se, så fixar vi det.

Av Sari - 3 november 2010 14:58

Jag höll ju på att få dåndimpen när vi fick hem de fina stämplarna från Reprint i fredags. De var så fina, att flera av dem fick följa med hem...Ugglorna är ju bara fööööör söta... :-).


Men kolla in så vackra julstämplarna är... Och det bästa i mitt tycke är nog priset. Så himla många fina stämplar i varje set för bara 69 kr hos Scrap & Hobby.

Just amazing!!!PRESENTATION


Welcome to my blog. My name is Sari and I live in Gothenburg, Sweden. I love to make cards and other crafty stuff.

TRANSLATE

Fråga mig

74 besvarade frågor

JAG SKAPAR HOS

THE GREETING FARM

SENASTE INLÄGGEN

SÖK I BLOGGEN

BESÖKSSTATISTIK

BLOGGTOPPEN

Blogg listad på Bloggtoppen.se

YOUTUBE

Följ bloggen

Följ SARIS PYSSELBLOGG med Blogkeen
Följ SARIS PYSSELBLOGG med Bloglovin'

KALENDER

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

ARKIV

TIDIGARE ÅR

KATEGORIER

JAG GILLAR...

BLOGGRUNDA

BUTIKER I GBG-OMRÅDET

INSPIRATION

UTMANINGAR

SKISSER

GRATIS - UTSKRIFTER M M

BUTIKER

BUTIKSBLOGGAR

VARUMÄRKEN

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se