SARIS PYSSELBLOGG

Alla inlägg under december 2010

Av Sari - 29 december 2010 07:00

Här kommer en annan fräck tjej från the Greeting Farm vid namn Fancy Anya.


Finns det någon annan som kommer att tänka på 80-talsgruppen Fancy och deras hit Slice me nice? Ja, jag kan nog inte hjälpa det. Så fort jag hör ett ord, så associerar ofta till något helt annat... :-).Here's another cool girl from the Greeting Farm. She's called Fancy Anya.


Does anyone else come to think about the eighties group Fancy and their song "Slice me nice"?

Well, I just cant help it... One word makes me think of another...


  Och tänka sig... Jag har redan börjat göra nästa års julkort :-).


And imagine that... I've already started making next years xmas cards :-).


        

ANNONS
Av Sari - 28 december 2010 15:13

Det bästa med en massa kommentarer från nya besökare är ju att man får chansen att se hur andra skapar. Och jag älskar verkligen det faktum att det regnar in kommentarer just nu :-).


Glöm inte att kolla min bloggrunda-lista med jämna mellanrum, för jag kommer definitivt att uppdatera den.

ANNONS
Av Sari - 28 december 2010 07:00

Här är den ena av två i ett set med lite annorlunda stämplar och den ingår i setet med de söta figurerna Oliver och Ameilia. Det här setet heter Little Dreamer.

Figurerna sitter med ryggen till. Jag fick tänka lite extra för att komma på något käckt. Och till slut löste sig det hela genom att jag tog till wellpapp. Tänk att något så enkelt kan bli så bra!


Det kommer att finnas ett hemligt pris på en av inspiratörernas bloggar, så se till att lämna en kommentar hos dem, för att ha chansen att vinna :-).

Vinnaren tillkännages i morgondagens förhandsvisning.


Here's one of two, perphaps a little bit different, stamps. They belong to the seires called Oliver and Amelia. This set is called Little Dreamer.

The girl and the boy are sitting with her backs against us. I had to engage my brain a little bit extra to put it all together. Finally I solved it with some corrugated paper. Just imagine something so simple and basic being the solution :-)!

 

There will be a hidden prize on one of the designers blogs. Make sure to leave a comment at their blogs, so you don't miss out on your chance to win.

 

The winner will be announced during tomorrow's preview.


  

  


Glöm nu inte att kolla de andra farmarna och tgf-tjernas alster, så att du får en helhetsbild över det underbara stämpelsetet!

Don't forget to check out the other farmers and tgf girls's cards, so u'll get the full picture of the lovely stamp set!

Av Sari - 28 december 2010 06:29

Ett stort tack till alla er som lyckoönskade mig till uppdraget hos the Greeting Farm! Det formligen vällde in kommentarer igår och det var riktigt roligt att läsa dem alla :-)!


Håll utkik vid 7-tiden, för då kommer det en nyhet till :-).


A big thank you to all of you. The congratulations literally poured in, and it was great to read them all :-).

Be on the look out at seven o'clock, because there are more news to come :-).

The Greeting Farm rocks!
Av Sari - 27 december 2010 07:30

Nu kan jag äntligen avslöja något roligt jag väntat på att få göra i säkert över en månads tid... Och jag har varit nära att spricka av glädje...

 Now I can finally reveal a great piece of news... And I've been waiting at least a moth to do it... And I've been near to burst out of joy...

Jag fick ett mejl där jag blev tillfrågad om jag ville bli en av inspiratörerna hos The Greeting Farm. Det är väl klart att man inte tackar nej till något sådant :-).


 I got an e-mail asking me if I wanted to be one of the inspirers at the Greeting Farm. Who can say no to something like that?


  

Tänka sig... Jag är en av farmar-tjejerna som inspirerar hos The Greeting Farm under första halvåret 2011.

Jippii! Woo hoo... Jösses, så roligt det skall bli.

 Imagine that... I'm one of the farmer girls in The Greeting Farms design team.

Woo hoo.. I'm so excited!

  

De närmaste dagarna kommer jag att bjuda på de härliga nyheterna.


Ta för vana att kolla in de andra TGF-tjejernas alster (Tammy och Emma är nya tillsammans med mig). Jag har lagt in alla i rull-listen till vänster, så det är bara till att klicka sig vidare från den ena bloggen till den andra.


In the coming days I'll be showing you the wonderful news. 

 

And please make going to the other TGF girls a new habit (Tammy and Emma, besides me, are the new ones). I've put them all in the list on the left on this blog, so all you have to do is click yourself away to one blog after another.


Här är underbara Naughty från Cheeky Cherry Collection.


Here's the wonderful Naughty from the Cheeky Cherry Collection.


  

  

Så. Vad tycker ni om söta Naughty-flickan? // So. What do you think of the cute Naughty girl?


Av Sari - 25 december 2010 01:00

På många håll i världen, är juldagen den dag som jultomten kommer med julklappar. Här i Sverige fick vi det avklarat igår, på de flesta håll. Kanske finns det några som åker till släktingar idag.


Här är min dag 25-tag...


Jag är fortfarande i ett Tim Holtz-stim, och knåpade ihop denna med de goa inspiratörerna och, givetvis, bossen herself, Maria, i torsdags i förra veckan. Jag hade ju inte med mig mina egna grejor, så det blev till att nöja sig med med vad butiken hade att erbjuda...


Jag började med att torrembossa tagen - med härliga retro-cirklar. Jag färglade med orange, blå, röd och brun distress-färg. Därefter glittraded jag med brun stickles (cinnamon), och lät det torka.

  


     

Sen ville jag förlänga tagen, och gjorde det med en bit wellpapp, som jag drog röd färg på förhöjningarna på. Därtill stansade jag ut en kant med Snow Flurries (Timpans härliga kantstans).


Jag glittrade snöflingorna med glitterstickles. Denna variant går lite i blått...


Sen såg jag Hurra-stämpeln från Inkido, och jag tänkte först dra nytta av siffran 25 som finns på den. Men så kom jag på att vi hade en massa härliga stansar som jag ännu inte provat. Så jag valde en lite spretig blomstans och en vanlig sexbladig blomstans. Innan jag stansade ut de stora blommorna, drog jag på peeled paint-färg på ett papper, i det här fallet ett 300 g akvarellpapper, och stansade ut en grön och en vit blomma. Jag monterade dem på varandra med 3-d-kuddar, för att få lite volym till projektet.

Därefter stansade jag ut en liten blomma till mitten. När jag skulle fästa mittenpartiet på den gröna, så fäste inte 3-d-kuddarna. Så det blev till att använda Glossy Accents istället. Det biter ju på allt... :-).

Siffran 25 kommer från Tim Holtz Sizzlitz-alfabet Upon a time.

 

  


  


För att avsluta tagen upptill på ett snyggt sätt, valde jag en härlig koppar-metallblomma, några koppar-metall-löv och en vit stor pärl-brad att sätta i mitten samt fästa dem alla med. Jag matade också in en massa dekorband och snören i hålet - för att få en lite spretig look.


Några röda halvpärlor här och där fick avsluta det hela.

  

Av Sari - 24 december 2010 22:00

VARNING FÖR HA-BEGÄR!


Jag sprang på den här handledningen...

Nu har jag visserligen inte PhotoShop... Men kanske har jag en större anledning att skaffa det, efter denna video :-).


Av Sari - 24 december 2010 08:40

Ibland när man tvivlar på sig själv eller bara behöver piggas upp lite, kan det vara bra att gå tillbaka i tid och tanke och titta på bra saker man gjort. Att bara ta en liten promenad på Minnesgatan kan göra att du faktiskt ser din egen utveckling, eller kanske får en annan syn på sig själv.


...


Just nu behöver jag nog något liknande, helt enkelt för att jag tar avstånd från den julhysterin. Jag gör något annorlunda. Något som kanske inte anses vara accepterat bland stora massan.

 

Det är bara sambon och jag som firar jul i år. Det får duga med att bara umgås, titta på tv, pyssla och äta god mat.

 

Jag tackar medvetet nej till det sällskap som en alkoholiserad och skuldtyngd mor skulle kunna bjuda på idag, eller kanske imorgon. Jag tackar också nej till att köpa julklappar - bara för att, även om jag egentligen skulle vilja ha en liten, liten julklapp... 

Vi åker heller inte nedåt landet för att hälsa på sambons familj - helt enkelt för att det skulle kosta på att köra ned samt att det skulle kännas konstigt att åka dit utan julklappar.

Om jag ansåg att jag hade råd, skulle jag hellre skänka pengarna till behövande i u-länderna.

 

Det är en tvekamp som pågår inom mig. Och visst är jag - helt ärligt - riktigt avundsjuk på de som har normala familjer att umgås och ha det mysigt med, speciellt vid jul. Jag är givetvis glad för deras skull, men jag känner ändå en väldig saknad av detta i mitt eget liv.

 

Men det är ju det här med skuld. Den är som en vansinnigt tung ryggsäck jag bär på. Varje dag.

 

Ska man åka och hälsa på släkten, "bara för att", eller "kan" man ta hänsyn till sig själv mer än andra?

Min erfarenhet från tidigare jular - och framför allt tiden efter julen... januari ... den längsta månaden på året - gör att jag försöker tänka efter före.

Alla dessa extrautgifter som jag brukat unna mig, "bara för att det är jul", har gjort att jag känt mig riktigt usel tidigare under åren. Mången gång har jag tänkt att aldrig mer, det får inte hända igen.

 

Det är det, som jag försöker undvika denna gång. Men jag måste erkänna att det känns lite tråkigt att vara motvalls kärring. Men jag antar att det här är eldprovet. Klarar jag det nu, så kommer det att vara lättare nästa gång att våga vara annorlunda. 

 

Att säga nej, har faktiskt varit något jag övat på under året. Det känns givetvis bra efteråt, när man vågat tacka nej till för mycket stress samt insett att huvudvärken släppte för att jag försökte göra något kroppen instinktivt sade nej till.

Så det är väl bara att titta i backspegeln och tänka att jorden inte går under för det. Jag är inte en sämre människa för att jag inte gör något som "förväntas" av mig. 

 

...


Jag bearbetar mig själv, varje dag. Jag är så långt från en perfekt människa man kan bli, men jag fortsätter att kämpa med mig själv och det arv jag bär på.


Jag har också hittat kanaler att ventilera igenom, utan att de tär för mycket på mig. Pysslet är en sådan kanal. Det fanns en tid när jag inte kunde komma ur loopen utan att älta ihjäl mig. Men en blick i backspegeln och en titt på alla pyssel-alster jag gjort under åren, ser jag att jag har en styrka och vilja att göra något annat än att älta.


...


För att skapa en god känsla runt mig själv denna motstridiga jul, har jag samlat ihop alla härliga kommentarer till mina alster från tag-kalendern hos Scrap & Hobby från i år.

För som sagt... Det var ju det här med att se på sig själv från någon annans perspektiv.


För att få struktur i den ofattliga mängden kommentarer, har jag börjat beta av många av de kommenterandes bloggar för att få lära känna dem lite bättre samt få ny inspiration. Och genast mår jag mycket bättre :-). (allt handlar väl om fokus... om det du tänker på får dig att må dåligt - så kan det vara en bra idé att tänka på något annat... :-)... ) 


...


Jag vill med detta inlägg passa på att tacka alla som inspirerat mig genom åren samt orkat kommentera, både hos mig och i Scrap & Hobbys tag-kalender. Ett litet välmenande ord kan göra underverk.


Tro mig!


Så ta dig tid att lämna en kommentar hos någon du tycker har gjort något bra.

Ta en runda bland andra bloggare - bara för att öppna upp ögonen för nytt sätt att skapa. Och tacka den du fått inspirationen utav.


Kanske finns det någon annan än mig där ute, som behöver lite trevlig feedback att falla tillbaka på, på en regnig dag...


...


Med detta inlägg passar jag på att önska er alla en riktigt god jul.

PRESENTATION


Welcome to my blog. My name is Sari and I live in Gothenburg, Sweden. I love to make cards and other crafty stuff.

TRANSLATE

Fråga mig

74 besvarade frågor

JAG SKAPAR HOS

THE GREETING FARM

SENASTE INLÄGGEN

SÖK I BLOGGEN

BESÖKSSTATISTIK

BLOGGTOPPEN

Blogg listad på Bloggtoppen.se

YOUTUBE

Följ bloggen

Följ SARIS PYSSELBLOGG med Blogkeen
Följ SARIS PYSSELBLOGG med Bloglovin'

KALENDER

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

ARKIV

TIDIGARE ÅR

KATEGORIER

JAG GILLAR...

BLOGGRUNDA

BUTIKER I GBG-OMRÅDET

INSPIRATION

UTMANINGAR

SKISSER

GRATIS - UTSKRIFTER M M

BUTIKER

BUTIKSBLOGGAR

VARUMÄRKEN

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se